Kiválasztott Szűrők

245 40 R18 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

EU címkézés


eddig:

Eladó

További lehetőségek

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Lehet-e különböző méretű 245 40 r18 gumikat feltenni autójára

A járművek gumiabroncsainak három mérete van, amelyek így vannak kifejezve: r18 245 x 40. Az első mérés, pl. 245, a gumiabroncs szélessége milliméterben. A második mérés az oldalfal magassága, a teljes szélesség százalékában kifejezve (más néven arány); ebben az esetben a 245 mm 40 %-a. A harmadik mérés a kerék felni átmérője (vagyis a gumiabroncs belső átmérője) hüvelykben, ebben az esetben 18 hüvelyk.

Az emberek számára zavaró lehet, hogy a szélesség metrikus (milliméter), míg a kerékpánt mérete másképp (hüvelyk) van kifejezve. A fenti jellemzők alapján ez azt jelenti, hogy a gumiabroncs mérete háromféleképpen térhet el.

Eltérések a 245 40r18 mérettől

Szélesség

Sok járműnek, de elsősorban a hátsókerék meghajtású sportautóknál elöl keskenyebb gumiabroncs van, mint hátul. Kevés autó rendelkezik olyan markáns különbséggel a kerékméretben, mint pl. olyan, amely az elején 205/50R15, a hátulján pedig hatalmas 245/40R18. Ez azt is jelenti, hogy az első és a hátsó kerekek teljes átmérője valószínűleg szintén körülbelül 17 mm-rel különbözik (a 205 50 %-a szemben a 245 40 %-ával). Az oldalfal szempontjából a legközelebbi 5-re kerekítjük, tehát nem tudjuk, mi a valódi átmérő.

A széles hátsó kerekek a vontatás és a „megjelenés” okán szoktak előfordulni. Ha egy hátsókerék meghajtású autó nagy teljesítményű, a szélesebb hátsó gumiabroncsok jobb tapadást eredményezhetnek. A széles gumiabroncsok azonban általában könnyebben követik az úton lévő hornyokat és a gerincét, nagyobb kormányzási erőfeszítést igényelnek, nagyobb gördülési ellenállást generálnak (erőfeszítés szükséges a forduláshoz és a fordulás megtartásához), és jó felfüggesztési teljesítményt kapnak, mivel nehezebbek. Az első kerekek esetében a szélesebb gumiabroncsoknak nagyobb felnikkel kell rendelkezniük, hogy azok elfordulhassanak, és egy bizonyos szélességnél nem fordul elő nagy extra tapadás.

Bár jó, ha keskenyebb 245x40 r18 gumiabroncsokat helyez el az elülső oldalra, és szélesebbet a hátuljára, értelmetlen a szélesebb gumiabroncsok az autó csak egyik oldalára való elhelyezése. Ez megváltoztatja a súlyegyensúlyt, és azt jelentené, hogy a jármű egyik oldala fékezéskor másképp fog tapadni az úthoz. Ez megváltoztatja a kanyarodási dinamikát is.

245 40 18 gumi és annak beszerzése

Néhány járműnek különböző átmérőjű kerekei vannak. Ha azonban Ön kettő vagy négy 245 40 r18 gumi eladó szettet keres, mindenféleképp érdemes szakembert felkeresnie. Ha a 245 40 r18 gumi árak érdeklik elsősorban, ajánljuk gumikeresőnk használatát. A kereső segítségével összehasonlíthatja a márkákat, típusokat, minőséget a gumiabroncsok 245 40 r18 méretéhez. Honlapunkon megkeresheti a gumi 245 40 r18 méret legjobbjait, garantáltan megtalálja a legjobb árakat és a vásárlás menetében is segítséget kaphat.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 452
továbbiak megtekintése 20
ebből 452
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé