Kiválasztott Szűrők

195 65 R15 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


Hogyan találhatom meg a nekem való 195 65 r15 gumit?

A gumiabroncs méretét az abroncs oldalára nyomtatják - az oldalfalnak nevezett területre. A méret keresésekor látni fogja, hogy szám- és betűsorozatból áll a felirat. Hogyan találja meg gumiabroncs méretét? Az egyes szakaszok a következőképpen oszlanak meg:

195 - A gumiabroncs szélessége milliméterben

65 - A gumiabroncs oldalfalának magassága a szélesség százalékában. Ebben az esetben 65 %. Aránynak is nevezik.

R15 - A gumiabroncs belső peremének átmérője, hüvelykben

91 - A gumiabroncs terhelhetősége.

V - Sebesség besorolása. A gumiabroncs maximális sebességét jelzi teljes terhelésnél.

Használhatja a honlapon található 195 65 r15 gumi ár kereső alkalmazásunkat,

…hogy megtalálja az Önnek megfelelő gumiabroncsokat. Ellenőrizze az adatokat, hogy megtudja, milyen gumiabroncsméret felel meg a járművének. Ennek az eszköznek a használatakor azt javasoljuk, hogy ellenőrizze újra a megadott méretet, összehasonlítva azzal, amelyet jelenleg felszerelt a járművére, mivel a jármű korától és modelljétől függően több méret ajánlható.

Három dolgot kell megérteni, amikor új gumiabroncsokat vásárol az autójára; a méret, sebesség és terhelési index. A helyes kiválasztás nagyon fontos az optimális teljesítmény, biztonság és üzemanyag hatékonyság fenntartása érdekében.

Szerencsére ezeket az információkat könnyű megtalálni. Megtalálhatja az autójának ajtajában, az üzemanyag fedélén vagy a kesztyűtartó belsejében. Alternatív megoldásként a jármű dokumentációját és a gumiabroncsok gyártójának specifikációit is megismerheti.

A gumi 195 65 r15 gumiabroncs méretének figyelembevételekor két egyszerű szabályt kell követni. Először, a csere gumiabroncsoknak azonos méretű, terhelési mutatóval és sebesség osztályozási specifikációval kell rendelkezniük, mint amelyet a jármű vagy a gumiabroncs gyártója ajánlott. Másodszor, a csere gumiabroncsok soha nem lehetnek kisebb méretű vagy teherbíró képességűek, mint az eredeti specifikáció, vagyis r15 195 x 65.

Kevesebb, mint négy 195 65r15 gumiabroncs cseréje

Az optimális biztonság és teljesítmény érdekében cserélje ki mind a négy 195 65r15 gumiabroncsot egyszerre. Bár egyszerre négy gumiabroncs is cserélhető, a gumiabroncs méretére vonatkozóan néhány irányelvet kell követnie. Ha például csak egy vagy két gumiabroncsot cserél, akkor ellenőrizze, hogy mindegyik azonos méretű, ugyanolyan terhelési mutatóval és sebesség osztályozással rendelkezik, mint amelyet az autó gyártója meghatározott.

Ha csak két 195 65r15 gumiabroncsot cseréltet, mindkettő a hátsó tengelyen helyezkedjen el. Ennek oka az, hogy az újabb gumiabroncsok sokkal jobb tapadást biztosítanak, különösen a nedves utakon, és csökkentik az aquaplanning kockázatát.

Nem ajánlott csupán egyetlen gumiabroncs cseréje, mivel ez befolyásolhatja a jármű felfüggesztését vagy sebességváltását, és túlzott kopást okozhat a gumiabroncs futófelületén. Ha azonban elkerülhetetlen csak egy gumiabroncs cseréje, akkor párosítsa az egyszeres csere gumiabroncsot a legmélyebb futófelületű gumiabronccsal, majd illessze be mindkettőt a hátsó tengelyre.

195 65r15 gumi ár tekintetében pedig, érdemesebb egyszer nagyobb összeget kiadni, mint minden alkalommal a kettesével történő cseréhez igazodni. Néhány egyéb fontos tényezőt is figyelembe kell venni, hogy milyen gumiabroncsot vásároljon, pl. hogy milyen típusú sofőr, milyen útviszonyokkal fog találkozni, inkább nagyobb távokon szokott-e vezetni, és milyenek a mindennapi vezetési szokásai.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 510
továbbiak megtekintése 20
ebből 510
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé