Kiválasztott Szűrők

205 60 R16 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


205 60 r16 gumi alternatív szótár

Nem biztos benne, hogy a gumiabroncs néhány gumi 205 60 r16 száma mit jelent, vagy hogyan lehet azonosítani a különböző mutatókat? Készítettünk egy kis szótárt ezekről a kifejezésekről az Ön javára.

Gumiabroncsméret - A gumiabroncs mérete könnyen olvasható, ha tudja, hogyan. Egyszerűen fogalmazva, egy sorozatból áll. Példaként használjuk a r16 205 x 60-t. Az első érték (ebben a példában 205) a gumiabroncs szélessége milliméterben. A második érték (60) a gumiabroncs profilja százalékban. A harmadik érték (16) a felni átmérője hüvelykben. A harmadik érték elején lévő betű a gumiabroncs szerkezetének típusára utal. R például radiális gumiabroncsokra utal.

Sebességindex - Röviden SI néven ismert, a sebességindex határozza meg az adott gumiabroncsra megengedett legnagyobb sebességet. A gumiabroncs sebességi mutatóját betűkkel fejezik ki, mindegyiknek van meghatározott határértéke, például:

  • T (118 mph)
  • H (130 mph)
  • V (140 mph)

Meg kell jegyezni, hogy bár a T, H és V értéke 70 km / h felett van (vagyis az átlag sebességkorlátozás felett), akkor továbbra is szükség van egy indexre, amely megfelel az autógyártó specifikációinak. Ez gyakran azt jelenti, hogy a gumiabroncsok megfelelnek az autó legnagyobb sebességének, még akkor is, ha soha nem tervez ilyen gyorsan vezetni.

Ezt egyértelműen fel kell tüntetni a gumiabroncsok oldalán. Csak keresse meg a hozzárendelt betűt az abroncssebesség besorolásán.

205 60r16 további jellemzők

Terhelési index - Röviden LI-ként hivatkozva, ez az ábra meghatározza azt a maximális terhelést, amelyet a gumiabroncs képes kezelni, ha a maximális sebességgel halad (a fent említett sebességindex határozza meg).

Ezt számként fejezzük ki, amelyet ellenőrizhetünk gumiabroncs terhelési indexünk segítségével. Csakúgy, mint a sebességindex, ez az információ is minden gumiabroncson megtalálható - megtalálható az abroncs oldalfalán.

Abroncs külső átmérője - Ez az ábra a gumiabroncs teljes magassága, a talajtól a futófelület tetejéig mérve. Ez kissé eltér a belső átmérőtől, mivel ez az abroncs és kerék teljes külső átmérője.

205 60 16 gumi – egyéb tudnivalók

Mintamélység

A gumiabroncsok biztonságának első és legkézenfekvőbb aspektusa a futófelület mélysége. És ezen értjük a gumiabroncs kerületét lefedő fő hornyok mélységét. Az újtól kezdve a futófelület mélysége 7 mm körül lesz, míg a törvényes határérték 1,6 mm.

A legtöbb gumiabroncs futófelület kopásjelzője kemény, emelt rudakkal rendelkezik az egyes hornyok alján. Ha a futófelület ezen rúdakkal egy szintben van, akkor a gumiabroncs eléri a törvényes határértéket. Nem bölcs dolog ezekre támaszkodni, mivel a gumiabroncsok egyenetlen kopása gyakori probléma.

A gyenge kerék igazítás vagy a kopott felfüggesztés egyenetlen kopást eredményezhet a gumiabroncs belső vagy külső szélén, miközben a futófelület sértetlen marad. A helyzet ellenőrzéséhez futtasson egy 100 Ft-os érmét a futófelület mentén - az érme külső széle 1,6 mm vastag, és ha a futófelület ezen jel alatt van, akkor valószínűleg a törvényi határ alatt lesz.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 455
továbbiak megtekintése 20
ebből 455
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé