Kiválasztott Szűrők

215 55 R16 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


215 55 r16 gumi méret útmutató

A gumiabroncsméret megértése zavaró lehet. Amíg ténylegesen nem kell gumiabroncsot cserélnie, a gumiabroncs oldalfalán szereplő kódok véletlenszerű számgyűjteménynek tűnhetnek, de valójában lényeges információkat tartalmaznak az autója gumiabroncsméretéről.

Minden gumiabroncs-kódot használunk a gumiabroncs méretének, gyártójának és fizikai tulajdonságainak azonosításához, és ebben a formátumban jelennek meg. 215x55 r16. Ebben az útmutatóban megvizsgáljuk azokat a számokat, amelyekre figyelemmel kell lennie a gumiabroncsán, és hogy mire vonatkozik mindegyik új gumiabroncs vásárlásakor.

A 215 55r16 gumiabroncs kódok olvasása

Az abroncskódja számok és betűk sorozata. Mivel rengeteg különböző gumiabroncs-kód áll rendelkezésre, fontos ismerni a meglévő gumiabroncsméretet, hogy biztosan tudd, milyen méretet kell megrendelni cseréjekor. Az Egyesült Királyságban a leggyakoribb gumiabroncsméret 215x55 r16, lebontjuk a kód minden részének jelentését.

Gumiabroncs szélessége

Ebben a kódban a 215 a gumiabroncs szélességére vonatkozik, három számjeggyel, szélessége milliméterben. A gumiabroncs elején 215-tel jelölt gumiabroncs 215 mm lesz az abroncs futófelületén, az oldalfalaktól az oldalfalig.

Oldalarány

A gumikód következő két számjegye a méretarány vagy a gumiabroncs oldalfalának profilmagassága a gumiabroncs szélességének százalékában kifejezve. A 215x55 r16 kódot használva az 55 azt mutatja, hogy a gumiabroncs oldalaránya a szélesség 55 %-a.

Sugárirányú

Szinte mindegyik új gumiabroncsok radiál gumiabroncsok. Ez azt jelenti, hogy kábelcölöpökkel vannak felszerelve, amelyek a haladási irány felé 90 fokos szöget helyeznek el, hogy a gumiabroncs extra szilárdságot nyújtsanak. Az abroncskódban az R betű jelzi, hogy gumiabroncsa sugárirányú.

Kerék átmérő

Az abroncskód következő két számjegye megmutatja annak a kerékkerekeknek a méretét, amelyre a gumiabroncs be van építve, ez egyben a gumiabroncs átmérője a gyöngytől a gyöngyig. Ebben a 215x55 r16 kódban a 16-os azonosítja, hogy a gumiabroncs egy 16 hüvelykes felnire illeszkedik.

Mit jelent a többi 215 55 16 gumi gumiabroncsszáma?

Noha a gumiabroncs méretének azonosításához általában csak a kezdő kódra van szükség, vannak olyan jelölések is a gumiabroncson, amelyekkel megismerkedhet.

Gumiabroncs-terhelési index

A terhelési index azt a maximális terhelést képviseli, amelyet a gumiabroncs elviselhet, amikor felfújják a maximális (biztonságos) nyomáshoz. Például, ha gumiabroncsának a fő gumiabroncs-kódot követő 97-es száma van, ez azt jelzi, hogy az egy „keresési” táblázat 97-es indexéhez kapcsolódik, amelyet a teher kg-ban történő meghatározására használnak.

Ha a 215x55 r16 gumi futófelület mélysége megegyezik a gumiabroncs minden hornyában és az összes gumiabroncs között, akkor semmin sem kell aggódnia. Abban az esetben azonban, ha a futófelület mélysége jelentősen eltér, az a jele annak, hogy autója gumiját ideje cserélni. A legjobb megoldás erre az, ha elvégezzük a beállítást és az egyensúlyozást annak ellenőrzése érdekében, hogy minden tulajdonsága megfelelő legyen.

Segítünk megtalálni a legjobb 215 55 R16 gumi árat. Nem csak izgalmas módon kereshetjük meg a legjobb 215 55 r16 abroncsot, hanem 215 55 r16 gumi eladó opcióit is sorra vesszük, amelyek az interneten elérhetők. Ezeket megcsináljuk Ön helyett, így kellemes gumiabroncs vásárlói élményt szerezhet, és így olcsó 215 55 r16 gumiabroncsokat találhat anélkül, hogy órákig kellene az interneten keresgélnie.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 318
továbbiak megtekintése 20
ebből 318
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé