Gumi / abroncs pántvédők

A járdaszegélyek és a törmelékek soha nem voltak a gumiabroncs legjobb barátai, ám ma a gumiabroncsok többségénél az oldalfalak kulcspozícióira egy felhelyezett vastagabb gumi megakadályozza a véletlen károsodást. Ez csökkenti a gumiabroncsok / kerekek károsodását a járdaszegélyekkel való találkozás során, vagy egy éles kanyarodásnál autóbeállóból való kiálláskor.

A legtöbb kis járművön használt szabványos gumiabroncsok valójában semmiféle védőberendezéssel nincsenek ellátva, mivel folyamatosan acél kerekekre vannak felszerelve. Kezdetben ez mulasztásnak is tekinthető, de valójában a legtöbb acélfelni dísztárcsákat kap, hogy kedvezőbb megjelenést biztosítsanak. A peremvédő hiánya rugalmasságot biztosít a dísztárcsák kialakításában és a kerékhez rögzítés kivitelében.

A keréktárcsákkal ellátott gumiabroncsok különböző kialakításúak. Ezek többsége kiemelkedő bordákkal rendelkezik az oldalfalak szomszédságában, vagy mélyen süllyesztettek a kerékperem részleges borítására; az egyéb gumiabroncsok a gumiabroncs maximális szelvényszélességén (a gumiabroncs oldalfalai és a gumiabroncs legszélesebb része közötti távolság) vannak.

Szélesség: Magasság: Átmérő:
sebesség index:

A gumiabroncs és a mélyen süllyesztett terület mellé emelt emelkedő bordákkal ellátott gumiabroncsok úgy lettek megtervezve, hogy megvédjék az alacsony profilú gumiabroncsokat és a drága ötvözet-kerekeket a véletlenszerű járdaszegélyektől. Míg az emelt bordákkal vagy táblával érkező gumiabroncsok meggátolják a használatát a keréktárcsáknak, de ez nem igazán probléma, mivel ezek a gumiabroncsok általában az ötvözött kerekekkel felszerelt járműveken használatosak.

A peremvédők segítik a gumiabroncs és a kerék területének védelmét a törmelékről való lehajtásnál a könnyű tehergépjármű-off-road alkalmazásaiban, továbbá ellenáll a kőzetek, a fatuskók és egyéb off-road akadályok által okozott károknak.

A gumiabroncsok, amelyek egy vagy több kiemelkedő bordából állnak, rendszerint a kisteherautókon és a pótkocsikon találhatók, maximális szelvényszélességükkel. A gumiabroncs legszélesebb pontján a felemelt bordák extra gumi vastagsága megakadályozza az oldalfalak bármilyen károsodását, és csökkentik a gumi mennyiségét, amelyet fel kell helyezni, mielőtt az ismétlődő görbék felhasítják vagy szétrobbantják a gumiabroncs belső kötegeit.

Függetlenül attól, hogy a gyártók azt állítják, hogy ők "maximális karimás pajzsot", "peremvédőt" vagy "kopásvédőt" kínálnak, az összes peremvédő célja végső soron ugyanaz. Céljuk, hogy feláldozzák magukat azért, hogy megvédjék a gumiabroncsok belső oldalsó falszerkezetét és az ötvözött kerekeket, amelyekre szerelték őket.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Válasz neki: {{replyComment.author}}
Minden mező kitöltendő
A megjegyzés sikeresen elküldve

Felfelé