SzŇĪrŇĎk megnyit√°sa

A gumiabroncsok méretei

Index

√Ār

Ft
eddig:
Ft

EU címkézés


eddig:

Eladó

M√°rka

Minden mutat√°sa

Tov√°bbi lehetŇĎs√©gek

Average Test Review

eddig:

Ahogy a hŇĎmérséklet csökken, sok vásárló megkérdezi, hogy érdemes-e téli gumiabroncsokba befektetnie. Az alábbiakban a legjobb téli gumi megoldásokról ejtünk szót. Az elmúlt években a téli gumiabroncsok sok vita forrása volt. ElŇĎször is, egy sor kemény hideg tél arra késztette a közvéleményt, hogy ráeszméljenek a téli gumik fontosságára, és elkezdtek jobban odafigyelni a téli szettek használatára. Mert muszáj.

Bár volt azért egy-két olyan gyenge téli hónap is, amikor sokan pazarlásnak tartották lecserélni a nyári gumikat téli verzióra. Jelenleg Magyarországon nem kötelezŇĎ a téli gumi használata, ám pl. baleset esetén figyelembe veszi sok biztosító (van, ahol kitétel a megléte, máskülönben nem fizetnek az elszenvedett károkért).

Mi is a téli gumiabroncs, olcsó téligumi

A nyári gumiabroncsok viszonylag kemény összetevŇĎkkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy enyhébb hŇĎmérsékleten lágyulnak, hogy nagyobb fogást biztosítsanak - az idŇĎ nagy részében, 7 °C felett. Ez azonban kevésbé hasznos, ha a hŇĎmérséklet ez alá csökken, vagyis, ha túl kemény, és nem képes eléggé tapadni. Olcsó téligumi is bŇĎven van a különféle téligumi márkák közt, a legjobb téli gumi, a téli gumi méret, téli gumi rendelés megtalálásához használjon árukeresŇĎ téli gumi alkalmazást. Ilyet többek közt a mi oldalunkon is találhat.

A téli gumiabroncsok, pontosabban a hideg idŇĎjárásra tervezett gumiabroncsok, hópehely szimbólumot tartalmaznak az oldalfalukon, és lágyabb anyagból készülnek. Ez azt jelenti, hogy még mindig elég puha ahhoz, hogy a szükséges tapadást 7 °C alatt is megtartsa. Másfajta futófelület-mintázatúak is, finom hornyokkal vagy "lamellákkal" vannak vágva. Tehát, lényegesen eltérŇĎek nyári párjaikhoz képest.

A téli és a nyári gumiabroncsok között egy harmadik út is rendelkezésre áll: a négy évszakos gumik. Ezeknek a gumiabroncsoknak a célja, hogy mindkét világ legjobbjait kínálják; lágyabb összetételŇĪ, mint egy téli gumiabroncs, így mind hideg, mind enyhe hŇĎmérsékleten használható, de még mindig kapszulázott, hogy segítsen a hóban és a jégen is stabilan maradni.

Melyik a legjobb téli gumi? Téli gumi árak?

Téli guminknak a lehetŇĎ legalkalmasabbnak kell lennie az adott idŇĎjárási körülményekhez viszonyulva, a legjobban alkalmas az olyan hŇĎmérsékletekhez, amelyeket az év ezen részében szembesülünk.

Az a kérdés, hogy téli gumi márkákat kell-e használni, és melyiket, a leginkább vitatott. Mindenki arra koncentrál, hogy a szezonban mennyit fogja autóját használni, amikor a hŇĎmérséklet 7 °C alá fog süllyedni. Ha a tél nagy része alatt ugyanúgy rákényszerül az autó használatára kemény hidegben is, akkor az optimális megoldás, hogy külön téli gumiabroncsokat vásároljon, és minden októberben és márciusban lecserélje ŇĎket. Árak terén igen széles a skála, érdemes jól körülnézni és megkeresni a legjobb ár-minŇĎség párosítást.

Tehát a téli gumiabroncsok nem csak hó és a jég esetén használatosak?

Nem. Valójában a jelenlegi iromány is azt taglalja, hogy a téli gumiabroncsok jobbak, mint a nyári gumiabroncsok bármikor, ha a hŇĎmérséklet 7 °C alá csökken. Ez azt jelenti, hogy a téli gumiabroncsokkal felszerelt autót jobban tudjuk használni, és teljes biztonsággal minden idŇĎjárási körülmények között, ha a hŇĎmérséklet ennél kevesebb fokra esik le. Kockáztatni nem érdemes, sem pedig próbálkozni, téli gumi olcsón is számos helyen fellelhetŇĎ. Mindenkinek idejében váltania kell.

Több...

ūüöó Itt Szem√©lyg√©pkocsi T√©li Gumik az √°rakat √∂sszehasonl√≠tani

Több...

K√©rj√ľk v√°lasszon ki az √∂sszehasonl√≠t√°shoz legfeljebb 4 term√©ket:

ebbŇĎl 5917
továbbiak megtekintése 20
ebbŇĎl 5917
Ez egy fizetett hirdetés

Lehet-e egy téli gumiabroncsot venni, majd egész évben az autón hagyni?

Igen, de nem ajánljuk. 7 °C felett a lágyabb vegyületek ugyanazt a hatást nyújtják, mint télen a nyári gumiabroncsok - vagyis hosszabb megállási távolságok és a kanyarokban történŇĎ megcsúszás fokozott veszélye.

SŇĎt, a téli gumiabroncsok gyorsabban kopnak magasabb hŇĎmérsékleten, ami azt jelenti, hogy a gumiabroncsok gyakoribb cseréjére lesz szükség. Nem mellesleg a fogyasztás mindig akkor optimális, ha a megfelelŇĎ gumiabroncsot használjuk mindig.

Téli gumi árak összehasonlítása

Szánjon idŇĎt arra, hogy még idŇĎben megtalálhassa a megfelelŇĎ téli gumit autójához. A téli gumi méret és a téli gumi árak legyenek a legfŇĎbb szempontjai. Ajánljuk használni az árukeresŇĎ téli gumi vonatkozását oldalunkon!

Több...

A klasszikus weboldalhoz