Kiválasztott Szűrők

Téli Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


Téli gumik

Ahogy a hőmérséklet csökken, sok vásárló megkérdezi, hogy érdemes-e téli gumiabroncsokba befektetnie. Az alábbiakban a legjobb téli gumi megoldásokról ejtünk szót. Az elmúlt években a téli gumiabroncsok sok vita forrása volt. Először is, egy sor kemény hideg tél arra késztette a közvéleményt, hogy ráeszméljenek a téli gumik fontosságára, és elkezdtek jobban odafigyelni a téli szettek használatára. Mert muszáj.

Bár volt azért egy-két olyan gyenge téli hónap is, amikor sokan pazarlásnak tartották lecserélni a nyári gumikat téli verzióra. Jelenleg Magyarországon nem kötelező a téli gumi használata, ám pl. baleset esetén figyelembe veszi sok biztosító (van, ahol kitétel a megléte, máskülönben nem fizetnek az elszenvedett károkért).

Mi is a téli gumiabroncs, olcsó téligumi

A nyári gumiabroncsok viszonylag kemény összetevőkkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy enyhébb hőmérsékleten lágyulnak, hogy nagyobb fogást biztosítsanak - az idő nagy részében, 7 °C felett. Ez azonban kevésbé hasznos, ha a hőmérséklet ez alá csökken, vagyis, ha túl kemény, és nem képes eléggé tapadni. Olcsó téligumi is bőven van a különféle téligumi márkák közt, a legjobb téli gumi, a téli gumi méret, téli gumi rendelés megtalálásához használjon árukereső téli gumi alkalmazást. Ilyet többek közt a mi oldalunkon is találhat.

A téli gumiabroncsok, pontosabban a hideg időjárásra tervezett gumiabroncsok, hópehely szimbólumot tartalmaznak az oldalfalukon, és lágyabb anyagból készülnek. Ez azt jelenti, hogy még mindig elég puha ahhoz, hogy a szükséges tapadást 7 °C alatt is megtartsa. Másfajta futófelület-mintázatúak is, finom hornyokkal vagy "lamellákkal" vannak vágva. Tehát, lényegesen eltérőek nyári párjaikhoz képest.

A téli és a nyári gumiabroncsok között egy harmadik út is rendelkezésre áll: a négy évszakos gumik. Ezeknek a gumiabroncsoknak a célja, hogy mindkét világ legjobbjait kínálják; lágyabb összetételű, mint egy téli gumiabroncs, így mind hideg, mind enyhe hőmérsékleten használható, de még mindig kapszulázott, hogy segítsen a hóban és a jégen is stabilan maradni.

Melyik a legjobb téli gumi? Téli gumi árak?

Téli guminknak a lehető legalkalmasabbnak kell lennie az adott időjárási körülményekhez viszonyulva, a legjobban alkalmas az olyan hőmérsékletekhez, amelyeket az év ezen részében szembesülünk.

Az a kérdés, hogy téli gumi márkákat kell-e használni, és melyiket, a leginkább vitatott. Mindenki arra koncentrál, hogy a szezonban mennyit fogja autóját használni, amikor a hőmérséklet 7 °C alá fog süllyedni. Ha a tél nagy része alatt ugyanúgy rákényszerül az autó használatára kemény hidegben is, akkor az optimális megoldás, hogy külön téli gumiabroncsokat vásároljon, és minden októberben és márciusban lecserélje őket. Árak terén igen széles a skála, érdemes jól körülnézni és megkeresni a legjobb ár-minőség párosítást.

Tehát a téli gumiabroncsok nem csak hó és a jég esetén használatosak?

Nem. Valójában a jelenlegi iromány is azt taglalja, hogy a téli gumiabroncsok jobbak, mint a nyári gumiabroncsok bármikor, ha a hőmérséklet 7 °C alá csökken. Ez azt jelenti, hogy a téli gumiabroncsokkal felszerelt autót jobban tudjuk használni, és teljes biztonsággal minden időjárási körülmények között, ha a hőmérséklet ennél kevesebb fokra esik le. Kockáztatni nem érdemes, sem pedig próbálkozni, téli gumi olcsón is számos helyen fellelhető. Mindenkinek idejében váltania kell.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 7004
továbbiak megtekintése 20
ebből 7004
Ez egy fizetett hirdetés

Lehet-e egy téli gumiabroncsot venni, majd egész évben az autón hagyni?

Igen, de nem ajánljuk. 7 °C felett a lágyabb vegyületek ugyanazt a hatást nyújtják, mint télen a nyári gumiabroncsok - vagyis hosszabb megállási távolságok és a kanyarokban történő megcsúszás fokozott veszélye.

Sőt, a téli gumiabroncsok gyorsabban kopnak magasabb hőmérsékleten, ami azt jelenti, hogy a gumiabroncsok gyakoribb cseréjére lesz szükség. Nem mellesleg a fogyasztás mindig akkor optimális, ha a megfelelő gumiabroncsot használjuk mindig.

Téli gumi árak összehasonlítása

Szánjon időt arra, hogy még időben megtalálhassa a megfelelő téli gumit autójához. A téli gumi méret és a téli gumi árak legyenek a legfőbb szempontjai. Ajánljuk használni az árukereső téli gumi vonatkozását oldalunkon!

Felfelé