Kiválasztott Szűrők

Terepjáró Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


Terepjáró gumi

A SUV abroncsai elengedhetetlenek a könnyű vezetéshez a terepen. A rázkódás nagy részét a gumiabroncs a járművébe továbbítja, így egyáltalán nem jó ötlet a kompromisszumra, hogy terepen is azt használja, amit a közutakon. Tehát olyan gumiabroncsokat kell keresnie, amelyek megfelelnek a magas szintű technológiáknak, amelyek a gépkocsi teljesítményét szolgálják. Hogyan válasszuk ki a terepjáró gumiabroncsokat az adott kérdéskörben, ha az autónk négykerék-meghajtású? Először is, nézzük meg a terep gumiabroncsokat!

Az összes terepjáró gumiabroncs elviszi Önt bárhova, ahol az SUV vagy a jármű a valóságban képes menni. Az anyagról és az építési minőségről szól, ami olyan gumiabroncsokba kerül, amelyek bármilyen típusú úton tudnak haladni.

Az összes neves márka olyan exkluzív gumit tartalmaz, amely nemcsak az autópályán, hanem a sárban, piszokban és homokban is kivitelezhető utazást produkál. Legyen szó közúti vagy off-road vezetésről, ez jól működik mindkét esetben. A gumiabroncsok nagy része rendszerint városi és autópálya feltételekhez készült, amelyek többnyire kielégítő minőségűek. Azonban azok, akik vállalják a kemény és nem túl kiszámítható terepet, azoknak tervezték ezeket a gumiabroncsokat, hogy ellenálljon bárminek, ami alá kerül.

Mi az az off-road gumi?

Olyan járművek gumiabroncsainak kategóriája, amelyek mély futófelületet használnak, így nagyobb tapadást biztosítanak a nem talajtakaró felületeken, például laza szennyeződést, iszapot, homokot vagy kavicsot tartalmazva. A jégre vagy a hóra optimalizált gumiabroncsokhoz képest hiányoznak a csapok, de mélyebb és szélesebb hornyokat tartalmaznak, amelyek segítenek a futófelületnek sáros vagy kavicsfelületbe süllyedni.

A közúti gumiabroncsok jellemzően radiál felületűek, vastag, mély futófelületekkel. A szennyeződések felületén, a futófelület élei a puha talajba kerülnek, így nagyobb tapadást eredményeznek, mint a gördülő súrlódás, hasonlóan a csiszolt cipők által nyújtott tapadáshoz. Ezek a terepjáró gumiabroncsok maximális tapadást biztosítanak laza felületeken is, de a burkolt felületeken a kisebb érintkezési folt kevesebb tapadást eredményez az utcai gumiabroncsokhoz képest.

A kevésbé agresszív kellékekkel ellátott gumiabroncsok (a kisebb gombok és a futófelület keresztmetszete közelebb áll az utca gumiabroncsaihoz) kompromisszumot kínálhatnak, így kevésbé tapadnak az utakon, de közelebb állnak az utcai gumiabroncsokhoz a burkolt felületeken. Az ilyen gumiabroncsok hasznosak az enduro és a kétmotoros motorkerékpárokhoz is, valamint a terepen és a járdán történő használatra tervezett egyéb járművekhez.

Néhány off-road gumiabroncsot úgy terveztek, hogy a nehéz terepen alacsony nyomást alkalmazzon, csökkentve a merevségét, és lehetővé téve a futófelületnek, hogy jobban megfeleljen a terepnek. Az ilyen kialakítás lehetővé teheti a szélesebb felületek használatát.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 8530
továbbiak megtekintése 20
ebből 8530
Ez egy fizetett hirdetés

4x4 és All terrain

A tervezéstől függően a terepjáró gumiabroncs, a 4x4 off road gumik "All terrain" jelöléssel is kapható, azaz mind az utakon, mind a terepen használható. Az ilyen gumiabroncsok megpróbálnak kompromisszumot találni a laza terepen lévő tapadás és az utak közötti biztonság vagy kényelem között. Egyes gumiabroncsok, például a második világháborúban az Egyesült Államok katonai járműveken használt vonórudat alkalmazzák, ezt úgy hajtják végre, hogy a gumiabroncsot külön utakra és terepjáró futófelületekre különítik el.

A modern terepjáró gumiabroncsok tipikusan hibrid futófelület-mintázatot és keményebb vegyületet alkalmaznak a kopás-élettartam növelése érdekében, vegyes felületű körülmények között. Így tehát, ha szeretné az ideális terepjáró gumiabroncs lehetőségét megtalálni, nézzen körül az eladó terepjáró gumik, a terepjáró gumi árak és az off road gumi eladó, 4x4 gumi eladó kategóriájában, akár itt az oldalunkon. Reméljük segítségünkkel megtalálja a legjobbat!

Felfelé