Kiválasztott Szűrők

Michelin Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

A Michelin gumi gyártó múltja és jelene

A Michelin egy mindenki által ismert francia gumiabroncs gyártó cég, amely az Auvergne régióban, Franciaországban található Clermont-Ferrandban. Ez a világ második legnagyobb gumiabroncs-gyártója követve a Bridgestone-t, és nagyobb, mint a Goodyear vagy a Continental. A Michelin márka mellett hozzájuk tartoznak olyan gumi márkák is, mint a BFGoodrich, a Riken, a Kleber, a Kormoran és az Uniroyal, a Tigar. A Michelin a vörös és a zöld utazási útmutatók, az útitervek, a Michelin-csillagok, amelyeket a Red Guide az éttermek számára főzésben, és a Bibendum nevű mascotora révén is ismert.

A Michelin észak-amerikai központja Greenville-ben, South Carolina, Egyesült Államokban van.

1999-től a céget az Édouard Michelin vezérigazgatója irányította. 2006. május 26-án Édouard vízbe fulladt, míg a Sein szigetén halászott, Brittany partjainál. Halála Michel Rollier-t, Michele Édouard másod unokatestvérét tette meg a vállalat vezetőjének. A Rolliert május 2012-ben Jean-Dominique Senard váltotta fel.

A Michelin számos találmánya között említhetjük a kivehető gumiabroncsot, a pneurailt (vonatokhoz készült abroncs) és a radiális gumiabroncsokat.

Miért a Michelin gumiabroncsok és kerekek a legjobbak?

A Michelin gyárt gumiabroncsokat űrhajóhoz is, repülőkhöz, autókhoz, nehéz felszerelésekhez, motorkerékpárokhoz és kerékpárokhoz. Volt olyan év, amikor 166 millió gumiabroncsot gyártottak.

A Michelin az 1977-es Formula-1-es szezonban versenyzett, amikor a Renault megkezdte a turbófeltöltésű F1-es autó fejlesztését. A Michelin a radiál gumiabroncs technológiát bevezette a Formula 1-re és megnyerte a Forma-1-es versenyzők bajnokságát a Brabham és a McLaren között, mielőtt 1984 végén visszavonult volna.

A vállalat 2001-ben tért vissza a Forma-1-re, a Williams, a Jaguar, a Benetton (2002-ben Renault), a Prost és a Minardi csapatok számára. A Toyota 2002-ben csatlakozott az F1-hez a Michelin gumiabroncsokkal, és a McLaren is csatlakozott a céghez. A Michelin gumiabroncsok eredetileg versenyképtelenek voltak, de a 2005-ös szezonban teljesen domináns volt. Ez részben azért volt, mert az új előírások szerint a gumiabroncsoknak ki kell tartaniuk az egész futam alatt (és a kvalifikáció alatt), és részben azért, mert csak egy top csapat (Ferrari) futott a Bridgestonokon, így sok fejlesztést kellett végrehajtani. A Michelin ezzel ellentétben sokkal több tesztelési és versenyadatot szolgáltatott a gumiabroncsok nagyobbik csoportja által.

Rally

A világbajnokságon a Michelin az Audi, a Citroën, a Ford, a Lancia, a Mitsubishi, a Peugeot, a Toyota és a Volkswagen gyári csapata. A BFGoodrich márkajelzéssel 2006 és 2007 között képviselte a márkát. A vállalat 2008 és 2010 között hiányzott a színtérről, amikor a Pirellit kizárólagos szállítónak szerződtették, majd visszatértek a sorozatba.

Aktív kerék

A Michelin aktív kerekei tartalmaznak kerékmotoros villanymotorokat és motoros felfüggesztést, amely lehetővé teszi a jármű elülső vagy hátsó terének szabaddá tételét. Ez a modell kiküszöböli továbbá a hírhedt, például a hajtóművek és a kipufogórendszerek szükségességét. A kerekek már rendelkeznek egy járművel, amely készen áll az átvételre, az Opel Heuliez Will-ről, és várhatóan 2012-ben a Venturi Volage-on lesz standard.

Michelin teherautó és busz

1952-ben, 6 évvel a Michelin szabadalmaztatta radiális gumiabroncsát, majd a Michelin a technológiát teherautó gumiabroncsokra igazította.

Michelin gumi vásárlás: amiről tudnia kell

A Michelin gumikat nem kell senkinek bemutatni, minden vezető találkozott már ezzel a márkanévvel, amely egyet jelent a minőséggel. Olcsó Michelin gumit nem nagy ördöngösség találni, bár a Michelin gumi árak nagyon eltérők az egyes webáruházakban. Segítségképpen ajánljuk, hogy keresse fel Michelin gumi kereső alkalmazásunkat, mely nagy mértékben segítheti a választást.

Michelin gumi vásárlás előtt

Érdemes a lehető legtöbb részletet figyelembe venni. Ezek szerint: milyen típusú autót vezetünk, milyen típusú környezetben (hegyvidéken, autópályán leggyakrabban, vizes útszakaszokon stb.). Fontos megválasztani, hogy téli, nyári vagy esetleg négyévszakos Michelin gumira szeretnénk inkább költeni. És természetesen fontos a pontos méret! Mindezek tudatában, weblapunkon keresztül gyorsan és könnyedén juthat hozzá új Michelin gumiabroncsokhoz.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 3148
továbbiak megtekintése 20
ebből 3148
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé