Kiválasztott Szűrők

205 55 R16 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


Gumiabroncs típusa, a 205 55 r16 gumi

A r16 205 x 55 méretű gumiabroncsok szélességének értékét mindig a gumiabroncs oldalsó jelölésein kell először feltüntetni. A gumiabroncs szélessége 205 milliméter. Ez a méret jelzi a gumiabroncs belső és külső része közötti távolságot, amikor a gumiabroncsot megfelelő keréktárcsára helyezik fel. Az 55 a gumiabroncsok oldalaránya, a futófelület szélességének százalékaként megadva, amely a futófelület alapjától a felniig terjedő magasság. Ez azt jelenti, hogy a gumiabroncs magassága a szélességének 55 %-a. A gumiabroncs átmérője 16 hüvelyk. Az R betű azt jelzi, hogy ezt a gumiabroncsot radiális réteggel építették fel.

A Gumiabroncsméret elején lévő "P" betű azt mondja, hogy a gumiabroncs P-Metric gumiabroncs, amely az Egyesült Államok bizonyos szabványai szerint készült, személyszállító járművekre szánt gumiabroncsokra utal. Ha a gumiabroncs méretének elején nincs betű, ez egy európai metrikus gumiabroncsot képvisel. A P-Metric és az Euro-Metric gumiabroncsok teherbírása eltérő lehet.

Az "LT" betűk a gumiabroncs méretének elején vagy végén jelzik, hogy a gumiabroncsot könnyű teherautók számára tervezték. A járműgyártók néhány könnyű teherautót "LT" típusú gumiabroncsokkal szereltek. Ezeknek a gumiabroncsoknak általában magasabb légnyomás szükséges, mint a személygépkocsi gumiabroncsaihoz.

Tekintse meg a tulajdonosi kézikönyvét vagy gumiabroncstábláját a jármű számára javasolt gumiabroncsmérethez és légnyomáshoz. Az alábbiakban a 205 55r16 gumi kerül górcső alá.

205 55r16 kerékméret részletei

A gumiabroncs szélessége az első három számjegyű számként jelenik meg a gumiabroncson. A gumiabroncs szélessége ebben az esetben 205.

A gumiabroncs szélessége milliméterben mérve az oldalfaltól a másik oldalfalig. A gumiabroncs méretének első háromjegyű száma a gumiabroncs szélességére utal. Például egy gumiabroncs 205 55 r16 méreténél a szélesség 205 mm. A gumiabroncs perjelének utáni kétszámjegyű számként megjelenített oldalarány.

Oldalarány a gumi 205 55 r16 esetén

A gumiabroncs keresztmetszetének magasságának és szélességének aránya. A gumiabroncs méretében a perjelölés utáni két számjegyű szám a méretarány. Például egy 205 55r16 gumi méretű gumiabroncsnál az 55 azt jelenti, hogy a magasság megegyezik a gumiabroncs szélességének 55 %-ával. Minél nagyobb az arány, annál nagyobb lesz a gumiabroncs oldalsó része.

A gumiabroncs sugárirányú felépítése a gumiabroncs méretén belül jelenik meg

A 205 55 16 gumi felépítése

Az abroncsméretben szereplő "R" betű Radial, ami azt jelenti, hogy a rétegek sugárirányban futnak az abroncson. A kerék átmérője a gumiabroncs méretén belül jelenik meg. A kerék méretét egyik végétől a másikig mérik. Azt mondja meg nekünk, hogy milyen méretű a gumiabroncs. A 205 55 16 gumi méretű gumiabroncsot 16"átmérőjű kerékhez készítik.

A legjobb 205 55 r16 gumi ár megkereséséhez ajánljuk gumikeresőnk használatát, így a 205 55 r16 gumi eladó választékának széles körét megtalálhatja, és még sok egyéb cserével összefüggő szolgáltatásban is rendelkezésre állunk. A 205x55 r16 méret gyakori gumiabroncs méret, amelyet olyan autóknál használnak, mint Volkswagen Golf, az Audi A3 és a Peugeot 306. Nagyon fontos, hogy a járműjéhez mindig a megfelelő méretű gumiabroncsot vásárolja meg.

Más tényezőket is figyelembe kell venni, amikor meghatározza, hogy milyen gumiabroncsokat vásárol, mint például az útviszonyok, ahol a leggyakrabban vezetni fog, mennyi átlagosan a napi vezetések ideje, a vezetési stílusa milyen, milyenek az időjárási viszonyok, amelyeket vezetés közben tapasztalni fog, és természetesen mennyit akar rá költeni. A gumiabroncsok a jármű egyik nagyon fontos biztonsági eleme.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 1217
továbbiak megtekintése 20
ebből 1217
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé