Kiválasztott Szűrők

175 65 R14 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


175 65 r14 gumi adatainak dekódolása

Az első szám, amely a gumiabroncs méretére vonatkozó információban megjelenik, a járművének megfelelő gumiabroncsok szélessége, milliméterben: P175 / 65R14 91S.

A gumiabroncs szélessége mindig az egyik oldalsó faltól a másikig történő mérést jelenti. Így a „P175” méretű gumiabroncs személygépjárművekhez készült, névleges szélessége 175 milliméter.

Méretarány

A perjelölés után a következő számként jelenik meg a gumiabroncs oldalaránya, amely lényegében megmutatja, hogy milyen magas a gumiabroncs profilja: 175 65r14 guminál a második szám. A méretarányokat százalékban adják meg. A gumiabroncs gyártók a méretarányt úgy számítják ki, hogy a gumiabroncs magasságát a keréktől elosztják a szélességével. Ha egy gumiabroncs oldalaránya 65, ez azt jelenti, hogy a gumiabroncs magassága a szélességének 65 %-a.

Az alacsonyabb oldalarányú gumiabroncsok, mint például a 60-as sorozat, általában a járműkezelési teljesítmény előnyeit kínálja a nagyobb méretarányú gumiabroncsokhoz képest, például a 75-ös sorozathoz.

A 175 65r14 gumik felépítése

Az oldalarány után egy betű jelzi a gumiabroncs stabilitását fenntartó belső szerkezet típusát: 175 65r14 esetén az „R”. Kétféle konstrukció létezik, amelyet a gumiabroncs oldalfalán láthat: R – radiális, D - átlós vagy torzított formájú.

A radiális gumiabroncsok ma az Egyesült Államokban és Európában a közúti gumiabroncsok többségét képviseli; az „R” értéket általában a gumiabroncs méretének megnevezése is mutatja. Sugárirányú szerkezet: a gumiabroncs belső rétegei radiális irányban vannak irányítva, lényegében merőleges a forgástengelyre.

175 65 14 gumiabroncs átmérője

Ha azt szeretné tudni, hogy egy adott gumiabroncs illeszkedik-e a felnire, vagy megpróbálja kideríteni, hogy mekkora szabad hely maradna egy másik gumi/felni kombinációra való váltáskor, ezt könnyen kitalálhatja. Egyszerűen olvassa el a jelenlegi jármű vagy pótkocsi gumiabroncsának oldalszámát a harmadik helyen.

A következő szám a kerék, azaz magának az abroncs felületének átmérője hüvelykben megadva, amelyre a gumi felszerelhető. Például a gumiabroncsok 175 65 r14 14-es száma jelzi, hogy a gumi egy 14 hüvelykes átmérőjű felnire illeszthető.

Teljes átmérő

Most, hogy ismeri a 175 65 r14 gumiabroncs és kerék profilszélességét, magasságát és a felni méretét, meg tudja határozni a teljes átmérőt. A profilmagasság vagy az abroncs oldalfal aránya az első. Szorozzuk meg ezt 2-vel, hogy meghatározzuk a kerék mindkét oldalán kinyúló gumiabroncs mennyiségét. Képzelje el úgy, hogy egy egyenes vonalat húz a gumiabroncs és a kerék között, közvetlenül a középpont felett.

175 65 r14 gumi eladó és megvásárolható számos helyen, átfogó keresésért használja weboldalunkat, ahol számos kritérium szerint találhat rá a legmegfelelőbb megoldásokra. 175 65 r14 gumi ár tekintetében szintén részletes áttekintést kaphat. Fontos, hogy jól átgondolja, pontosan milyen célokra és milyen körülményekre szeretne gumikat vásárolni. Ön inkább sportos vagy megfontolt vezető? Hosszabb vagy rövidebb utakon használja autóját? Városi, vidéki vagy inkább autópályás közlekedésre használná őket? És persze: téli, nyári vagy négyévszakos gumikat keres? Bármi legyen is a cél, nálunk minden igényét kielégítően megtalálja a legjobb befutót.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 288
továbbiak megtekintése 20
ebből 288
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé