Kiválasztott Szűrők

175 70 R13 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

EU címkézés


eddig:

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

175 70 r13 gumi: Besorolás és nómenklatúra

A gumiabroncs (vagy gumi) egy jármű kör alakú és gyűrűszerű része, amely a talajjal érintkezik, ha pontos definíciót szeretnénk adni. A 175 70r13 gumikat a felnikre szerelik és sűrített levegővel töltik fel. A természetes gumi találmánya óta a legelterjedtebb anyag a gumiabroncsok gyártásában. A modern gumi 175 70 r13 gumiabroncsok ugyanakkor olyan anyagokat is használnak, mint a szintetikus gumi, szövet, acélhuzal, szén és még néhány más vegyület. A gumiabroncsok sokféle járművön találnak helyet, a kerékpároktól a repülőgépekig.

A gumiabroncsok osztályozása - radiál gumiabroncs felépítése.

Általában a gumiabroncsoknak két fő osztálya van, a csövek jelenléte vagy hiánya alapján. Ezért ezeket „gumiabroncsnak” és „cső nélküli gumiabroncsnak” nevezzük. Ezenkívül a hasított testnek nevezett gumiabroncsok szerkezete vagy vázszerkezete alapján a gumiabroncsokat a következő fő típusokba sorolják:

1. Keresztréteg vagy előfeszítő réteg: Ezekben a gumiabroncsokban a rétegek zsinórjai a gumiabroncs tengelyéhez képest 30 °-40 °-os szögben vannak.

2. Radiális réteg: Ezekben a gumiabroncsokban a rétegek zsinórjai sugárirányban futnak.

3. Öv-előfeszítő réteg: Ez a fent említett típusok kombinációja.

175 70r13 gumiabroncsok

A manapság használt gumiabroncsok többsége azonban a radiális cső nélküli gumiabroncsok osztályába tartozik.

A 175x70 r13 gumiabroncs funkciói:

1. A jármű és a talaj közötti kapcsolat fenntartása a kívánt tapadás biztosításával.

2. A jármű terhelésének támogatása.

3. A jármű mozgása közben fellépő különféle erők kezelése.

4. Párna biztosítása az ütések ellen és csillapítás.

Hogyan lehet olvasni a 175 70 13 gumi nómenklatúráját?

Van egy speciális módszer a gumiabroncsok méretének jelölésére. A gyártók gyakran „gumiabroncs nómenklatúrának” vagy „gumiabroncs kódnak” nevezik, és a gumiabroncs oldalfalán jelzik. A leírás minden egyes kifejezésének bizonyos jelentése van. A járműre a megfelelő gumiabroncs kiválasztása lehetetlen, ha ezeket a feltételeket nem értjük meg tökéletesen. A személygépkocsi gumiabroncsának tipikus nómenklatúrája a következő:

175/70 R 13

A fent említett leírásban

175: Névleges keresztmetszet szélessége mm-ben

70: oldalarány. Ez azt jelenti, hogy a gumiabroncs metszetmagassága a profilszélesség mennyi százaléka, azaz a 175 = 114 mm 65 %-a (kb.)

R: A gumiabroncs szerkezetét jelöli, amely ebben az esetben radiális

13: Keréktárcsa vagy a felni átmérője hüvelykben

Ezenkívül egyes gyártók a nómenklatúrában meghatározzák a gumiabroncsok sebességét és terhelhetőségét is. Ezen paraméterek alapján meg lehet határozni a maximális sebességet és terhelést, amelyet a gumiabroncs képes ellenállni. A vásárlók ezeket a kifejezéseket könnyedén dekódolhatják a gyártó katalógusából vagy bármely szabványos kézikönyvben rendelkezésre álló táblázatokból.

175 70 r13 gumi eladó kategóriában számos típussal találkozhatunk, ezért és a legjobb 175 70 r13 gumi ár megtalálásáért ajánljuk gumikereső alkalmazásunkat.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 279
továbbiak megtekintése 20
ebből 279
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé