Kiválasztott Szűrők

160 60 R17 Motorgumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Szabványos motor gumiabroncs méretek, 160 60 r17 motorgumi példáján keresztül bemutatva

A világon a teljes méretű dirt bike motorkerékpárok többsége 21 hüvelykes első gumiabroncsot futtatnak, a legtöbb motocross kerékpár pedig 19 hüvelykes hátsóval fut. Az egyéb motoroknál ezek változnak, mivel sokan 18”-os hátsó gumival futnak, hogy megfeleljenek az enduro által lefedett különféle tereptípusoknak.

Egy 160 60 r17 motorkerékpár gumiabroncs esetén 17 hüvelykes a kerék. És minél magasabb a gumiabroncs fal, annál többet képes a gumiabroncs hajlani és gördülni, ami csökkenti a teljesítményt. Ezzel ellentétben a hozzáadott rugalmasság simább, jobban irányított utazást tesz lehetővé bukkanókat és kátyúkat átívelően, amelyekkel jobban szembesül pl. az enduro.

A szélesebb gumiabroncsok nehezítik a kerékpár kanyarodását, minél szélesebb lesz a keréknyom, annál inkább függőleges irányban marad, ami fordulások során „front end push” érzést okozhat. A széles gumiabroncs keménycsomagolásban érkezik, a szélesebb nyom nagyobb tapadást jelent, ha a futófelület mintája és a gumiabroncs keveréke megfelelő.

Nem számít, milyen motorkerékpárral rendelkezik, a kerekek méretét fel kell tüntetni a gumiabroncsokon, hogy azonosítsák, mit is rejtenek magukban. Így a 160 60 r17 motorgumi árak mellett rendkívüli jelentőséggel bírnak maguk a számok, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg motorunk számára.

Fontos, hogy válassza ki a megfelelő méretű gumiabroncsot, amelyet az adott kerékpárhoz ajánlott. Ha úgy dönt, hogy a szokásosnál szélesebb gumiabroncsot keskeny felnin futtatja, akkor a gumiabroncs teljesítménye veszélybe kerülhet, mivel a gumiabroncs testének alakja megváltozik, amikor azt manipulálják, hogy illeszkedjen a felni egyedi méretéhez.

Milyen gyakran kell cserélni a motorgumi 160 60 r17 szettet?

Mint minden gumiabroncsé, a motor gumiabroncsok élettartama is véges. Ez az élettartam körülbelül 4 év a gyártástól számítva, de ha rendszeresen használjuk, ez sokkal kevesebb!

A gumiabroncsokat egyszerűen ránézve ellenőrizheti, ha a gombok le vannak kerekedve vagy rövidek, akkor nem fognak jól működni. A gombok repedhetnek és teljesen leszakadhatnak, tehát ha hiányzik egy gomb, akkor új gumiabroncskészletre van szüksége. Tekintse át a legjobb 160 60 17 motorgumi ajánlatokat egy új szett vásárlásához!

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 91
továbbiak megtekintése 20
ebből 91
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé