Kiválasztott Szűrők

Continental Motorgumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Miért a Continental motorgumi az egyik piacvezető márka?

A Continental ma a világ 4. legnagyobb gumiabroncs gyártója. 1871-ben alapították, és mindig is német mérnöki és technológiai kiváló minőséggel bírtak. Az új vegyületek, a vonzó és praktikus minták miatt az Egyesült Királyság leggyorsabban növekvő prémium motorkerékpár gumiabroncsává vált!

A kontinentális büszke az igaz innovációra, és az első gumiabroncs gyártók szabadalmazták a cső nélküli gumiabroncsokat. Manapság a Continental a világ legnagyobb prémium gumiabroncs-gyártója és erős mindenoldalú Continental motorkerékpár gumiabroncsok esetében. Sokan el vannak ragadtatva, amikor először próbálják meg a Slick és más Racing Tire sorozatokat.

A Conti Sport Attack 4 sportos lovaglásától a Conti Road Attack 3-ig, Sport-Touring utcai kerékpárokig vagy a Trail Attack 3 és 2-ig, a TKC80 Twinduro és az új TKC70 enduro-nál, sőt a ContiTour az egyedi motorkerékpárokon, beleértve néhány Whitewall méretet, a Continental motorkerékpár gumik magas minőséget, hosszú élettartamot és biztonságot képviselnek. A Conti lenyűgöző sorozatú robogó és moped gumikkal is rendelkezik.

Fantasztikus motorgumi Continental technológiával

Az 1980-as években a radiális motorkerékpár gumiabroncs nagy teljesítményű kerékpárokhoz készült, mivel jobban eloszlatja a hőt. Sokkal több motorkerékpár jön ki a gyárból torzító réteggel felszerelt gumikkal, mint a radiál. A radiál elkészítése drágább, ami megjelenik az eladási árban. És az elfogultságréteg sokkal kényelmesebb a szokásos lovagláskor, ha olyan rendellenességeket kezel, mint a kátyúk és a vasúti pályák.

A Road Attack 2 Evo sikeres platformjára építve a Continental elhatározta, hogy tervez egy sportmotoros Continental motorgumit, amelyen javította a futásteljesítményt, valamint a nedves és a száraz tapadást is.

A Continental új, nagyobb szilícium-dioxid koncentrációjú gumikeveréket épített be a nedves tapadás javítása érdekében, és az újonnan kialakított futófelület hornyok kifutnak a gumiabroncs széléhez, hogy minél több vizet távolítsanak el a középső érintkező felületétől és a vízelvezető hornyok felé. A Continental szerint ez nedves körülmények között segíti a fékerőt, mivel a gumiabroncs kiszorítja a vizet, miközben megtartja a tapadást.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 432
továbbiak megtekintése 20
ebből 432
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé