Kiválasztott Szűrők

155 70 R13 Személygépkocsi Nyári Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


155 70 r13 nyári gumi és a legjobb választási lehetőségek

A közúti autók esetében a gumiabroncsok gyakran háromféle változatban jelennek meg: nyáron, minden évszakban és télen. Óriási számú tényező befolyásolja a legjobban teljesítő 155 70 r13 nyárigumi kiválasztását: összetétel, futófelület kialakítás, szélesség, merevség, felépítés és típus, teherbírás, kopási jellemzők, felfújási nyomás stb. Ez szolgáljon útmutatóként az amatőr, kezdő sofőrök számára, vagy újabb leckeként a már gyakorlottabb vezetőknek.

Nyári gumiabroncsok

A nyári gumiabroncs célja a maximális teljesítmény meleg, száraz körülmények között. Ennek ellenére sokan elfogadhatóan teljesítenek, ha az út nedves (különben valószínűleg egyáltalán nem lenne futófelületük).

Gyakran mondják, hogy a nyári gumiabroncsok nagyon puha gumit használnak. Ha viszont szobahőmérsékleten egymás mellé helyezné a nyári gumit és a téli gumiabroncsot, akkor a téli gumiabroncs sokkal rugalmasabb lesz.

Fontos megérteni, hogy míg a 155 70 r13 nyári autógumik valóban lágyak, minden gumiabroncsnak van egy meghatározott hőmérsékleti tartománya, amelyen a legjobban teljesít. A motoros sportok egyenesen balra és jobbra forduló autóit (és gyakran óvatosan) látják, ha a gumiabroncsokat felmelegítik, vagy üzemi hőmérsékleten tartják. Alacsonyabb hőmérsékleten a nyári gumiabroncsok sokkal keményebbek és nem biztosítják az optimális tapadást.

Tehát ha a téli gumiabroncsok szobahőmérsékleten lágyabbak, mint a nyári gumiabroncsok, akkor miért nem használja ezeket a vegyületeket versenyzéshez? Egyszerűen fogalmazva: a gumiabroncs széteshet. A téli gumiabroncsokat nem úgy gyártják, hogy tartósan kezeljék a nagy súrlódást, mint a nyári gumiabroncsok. Ahogy a gumiabroncs felmeleged, hihetetlenül gyorsan kopik. Ez az oka a téli gumiabroncsok egész évben történő üzemeltetésének, amelyet sokkal inkább kicserél, mert a nyári túlzott kopás miatt sokkal inkább kicserélik őket.

Nyári gumi 155 70 r13 méretben

Ajánlott nyári gumiabroncsok használata, ha a levegő hőmérséklete meghaladja a +7 °C-ot, hogy biztosítsák a legjobb tapadást a száraz és nedves útfelülethez. A nyári gumiabroncsok alacsonyabb a keringetési ellenállás és a zajszint, és összehasonlítva a téli gumikkal, keményebb gumi összetételűek. Hazánk klimatikus körülményei között körülbelül november elején vagy közepén kell a nyári gumiabroncsokat téli gumiabroncsokra cserélni; a gumiabroncsok azonban korábban - október végén cserélhetők. Nyáron nem ajánljuk téli gumiabroncsok használatát.

155 70 r13 nyári gumi eladó darabjaihoz 195 65 r15 nyári gumi árukeresőnk és 195 65 r15 nyári gumi árgépünk segítségével megtalálhatja a pénztárcájának legmegfelelőbb megoldást, a legjobb márkát és a legjobb opciókat, akár felszereléssel társítva is.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 25
továbbiak megtekintése 5
ebből 25
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé