EU gumiabroncs-címke

Az energiahatékonysági cselekvési terv részeként az EU gumiabroncs-címkét 2012. november 1-jén indították el. Mostantól a gépjármű-gumiabroncsok e jelzéssel ellátottak az Európai Unióban, és tájékoztatják az üzemanyag-fogyasztást, a nedves tapadást és a az adott termék zajkibocsátását. Összegyűjtöttük az összes releváns információt.

A gumiabroncs-címke három különböző kategóriába sorolható, amelyeket külön-külön értékelnek.

1. Gördülési ellenállás

A gumiabroncs gördülési ellenállása közvetlenül befolyásolja a jármű üzemanyag-fogyasztását. Minél alacsonyabb a gördülési ellenállás, annál kevesebb üzemanyagot fogyaszt. A kategória legjobb minősége az "A" betű, zöld színű, míg a piros "G" a leggyengébb fokozat. A "D" betű nincs kijelölve. Az A-tól G-ig a fogyasztás 0,1 l-vel növekszik, 100 kilométerenként.

2. Nedves Grip

Nedves tapadással a nedves utakon a fékút hossza értékelhető. A minősítés egy zöld "A" -tól a piros "G" -ig terjed. Azonban a "D" és a "G" betűk nincsenek hozzárendelve. A minősítés 80 km / h sebességgel történik. A-tól F-ig a féktávolság minden egyes betűvel növekszik.

3. Zajkibocsátás

A zajkibocsátás a gumiabroncs zajszintje vezetés közben. Az abszolút decibel érték megadva. Az értékek három besorolási osztályra vannak osztva, amelyeket a fül jobb oldalán az ábrán látható sorok képviselnek. Minél feketébbek a vonalak, annál hangosabb a gumiabroncs. A több mint 80 decibel folyamatos zajszint egészségügyi problémákhoz vezethet.

Felfelé