Kiválasztott Szűrők

185 65 R15 Téli Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


A 185 65 r15 téli gumik csak hóhoz és jéghez vannak?

A téli gumit 185 65 15 mindenféle téli körülmények közé tervezték, nemcsak a hóban és a jégen történő használatra. A gumiabroncsgyártók szerint ez bármilyen időjárási körülményt takar, 7 °C alatti hőmérsékleten. A gumiabroncsok cseréje során felmerülő gondok és költségek csökkentése érdekében érdemes vásárolni egy második felni szettet, amelyre a téli gumiabroncsokat illeszti.

Sok országban, ahol a téli gumiabroncsok használata kötelező, a járművezetők gyakran az acél felnit választják - ezek kevésbé valószínű, hogy korrodálódnak a téli körülményeknek való kitettség után. Ezenkívül olcsóbb javítani vagy cserélni, ha véletlenül nekicsúszik a járdaszegélynek. Ha téli gumiabroncsokat szerel fel, akkor érdemes még téli tartalékot is magunknál tartani.

A nyári pótkerék felszerelése három téli gumiabroncs mellett az autó jó kezelhetőségét kiszámíthatatlanná teheti, mivel az egyes sarkokban eltérő lesz a tapadás. Ha nincs hely a garázsban vagy a házban, akkor valószínűleg fizetnie kell a szezonon kívüli kerekek tárolásáért is. Számos gyorscsere központ, autókereskedés, sőt még a költöztetők is kínálják ezt a szolgáltatást, bár az árak eltérőek.

Mikor kell felszerelni a téli gumit 185 65 r15?

Fel kell szerelni, mielőtt a rossz időjárás előtérbe kerülne. Ha azt várja, hogy az utak mikor fagynak le, vagy kerül az autó hóviharba, akkor valószínűtlen, hogy képes lesz addigra felszerelni. Azokban az európai országokban, ahol a téli gumiabroncsok használata kötelező, a legtöbb ember októberben szereli fel őket, majd március körül, amikor a leghidegebb időszakok már elmúltak, nyári gumiabroncsokkal cserélik ki őket.

Miért nem elég a nyári gumi a négykerék meghajtású autómon a hóban? Figyelembe véve a bárhová illeszkedő képet, amelyet az autógyártók szeretnek adni terepjáró modelljeikre, megbocsátanak, amiért azt gondolja, hogy a terepjárója megállíthatatlan a hóban is.

Noha igaz, hogy négy hajtott kerék esetén növekszik az esélye, hogy csúszós körülmények között is mozgásban legyen, azonban ez hamis bizalmat adhat. A nyári gumiabroncsokkal szereplő négykerék meghajtású autók kevés előnyt kínálnak a hóban történő fékezéshez vagy kanyarodáshoz az első vagy a hátsókerék meghajtású autókhoz képest.

Sőt, sok SUV modellben részleges négykerék meghajtású rendszereket alkalmaznak, amelyek üzemanyagot takarítanak meg azáltal, hogy csak a második tengelyre továbbítják az energiát, amikor az autó a fogás elvesztését észleli. Ezek kevésbé hatékonyak, mint a teljes egészében működő négykerék meghajtású rendszerek, mivel a motor teljesítményének elosztása előtt a tapadás elvesztésének elkerülésére támaszkodnak.

Téli gumi 185 65 r15 ár

Mielőtt megvásárolná az első téli gumiabroncs készletét, néhány dolgot tudni kell: a téli gumiabroncsokon logó található, amely jelzi, hogy a gumiabroncsok specifikusan hóban való teljesítményre készültek; más szavakkal, hóban és jégen dolgoztak. A logó három csúcspontú hegy, amelynek belsejében hópehely található.

A gumi is lágyabb. Ennek oka az, hogy amint hidegebbé válik az idő, a gumi éppen annyira keményedik meg, hogy hideg időben működjön. A téli gumiabroncsok másik megkülönböztető tulajdonsága az, hogy a futófelületek szélesebb és hosszabb bordázottságúak.

A legjobb téli gumi 185 65 r15 ár megtalálása sokszor nem egyszerű, de egyszerűbb lehet, ha a 185 65 r15 téli gumi árukeresőnket használja. 185 65 r15 téli gumi olcsón nem lehetetlen feladat, de nagyon fontos magunkban jól átgondolni az ár-érték arányt, amelyet pénztárcánk is jól tolerál.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 121
továbbiak megtekintése 20
ebből 121
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé