Kiválasztott Szűrők

175 65 R14 Téli Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


175 65 r14 téli gumi

A téli gumiabroncsok javíthatják a tapadást csúszós körülmények között. Elmagyarázzuk, hogy a téli gumiabroncsok hogyan működnek, és hogy érdemes-e cserélni a nyári vagy a szezonális gumiabroncsokat.

A téli gumiabroncsokat egyre inkább népszerűsítik a gumiabroncsok gyártói és szerelői. Segíthetnek a tapadás és a biztonság javításában téli körülmények között - de megéri-e a plusz kiadást? Ebben az útmutatóban átvágjuk a hype-ot, hogy megalapozott döntést hozhassunk a téli gumiabroncsokba történő befektetésről, és szakértői tippeket adjunk a téli biztonságos vezetéshez.

Mik a téli gumiabroncsok? A legjobb téli gumikat 175 65 r14 kifejezetten úgy tervezték, hogy hidegebb hőmérsékleten rugalmasak maradjanak, és havon és jégen vezetés közben maximalizálják a tapadást.

Nyári és téli gumi 175 65 r14 különbségek

A téli és a nyári gumiabroncsok közötti legfontosabb különbségek a következők: A legjobb téli gumi 175 65 r14 esetén lágyabb gumi-keveréket használnak (általában azáltal, hogy a keverékben több természetes gumit tartalmaznak), amely lágyabb marad alacsony hőmérsékleten. A futófelület blokkjainak felületét apró, vágott rések borítják - úgynevezett darabok. Ezek növelik a gumiabroncsnak az úthoz viszonyított felületét és javítják a tapadást.

A víz hatékonyabb kiszorítása érdekében a téli gumiabroncsok általában mélyebb futófelülettel vannak ellátva, mint a hagyományos nyári gumiabroncsok. A futófelület mintát a hó gyűjtésére is tervezték, tovább javítva a tapadást a hóon és a jégen. A legtöbb brit autó nyári gumiabroncsokkal van felszerelve.

A téli gumiabroncsok hidegebb hónapokban történő felszerelésére nincs jogi követelmény, de az európai kontinens egyes országaiban bizonyos időjárási körülmények között a téli vagy az időjárási gumiabroncsok kötelezőek.

Mennyi a téli gumi 175 65 r14 ára?

A normál gumiabroncsokhoz hasonlóan a téli gumi 175 65 r14 áron értékesíthető. Egy családi méretű, 175 65 r14 téli gumit olcsón kerekenként kevesebb, mint 20 ezer Ft-ért kaphatók. A családi ferdehátú olcsó téli gumiabroncsok gumiabroncsonként 25 ezer Ft alatt lehetnek. Egy prémium gyártó hasonló téli gumiabroncsa körülbelül 45 ezer Ft-ba kerül. De, mint a nyári társaikhoz, valószínűleg nagyobb fokú tapadást és fékteljesítményt kínálnak.

Ahogy nőtt a téli gumiabroncsok iránti igény, néhány prémium gumiabroncs-gyártó - például a Michelin és a Pirelli - még a sportautók tulajdonosai számára kifejlesztett csúcsminőségű modelleket is kiadott. Ezek azt állítják, hogy kellően magas tapadást és tapadást kínálnak egy olyan hatalmas autó használatához, amely egyébként szinte meghajthatatlan lenne csúszós körülmények között. Ezek a sorozat felső végén helyezkednek el, olcsóbbak, típustól függően.

Van-e téli gumiabroncsok különbség? A téli gumiabroncsok megváltoztatják, ha az időjárás elég hideg. A téli gumiabroncsok nagyobb tapadási, tapadási és fékezési teljesítményt nyújtanak, mint 7 ° C alatti hőmérsékleten, mint a nyári gumik. Ha a hőmérséklet elég alacsony, akkor a speciális futófelület-mintázatok azt jelentik, hogy jobban teljesítenek nedvesen, valamint havon és jégen.

A nedves és jéggel borított felületek jobb megfogásának kulcsa a „vájatok”, amelyek több száz kicsi extra pluszt adnak az út megfogásához, miközben a gumiabroncs forog. A vájatok nemcsak széleik miatt segítenek, hanem azért is, mert lehetővé teszik a gumi lokális mozgását, miközben a lágy anyag az úthoz tapad. Tehát ne kockáztasson és ruházzon be a legjobb gumikra! Ehhez oldalunk remek megoldásokat kínál, keresőnkkel gyorsan és egyszerűen juthat legújabb szettjéhez.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 86
továbbiak megtekintése 20
ebből 86
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé