Kiválasztott Szűrők

165 70 R14 Téli Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória


Használhat 165 70 r14 téli gumit nyáron?

Nincs jogi ok, miért nem használhatja a téli gumiabroncsokat nyáron, de ezt mi természetesen nem ajánljuk. Meleg időben a téli gumiabroncsok sokkal gyorsabban elhasználódnak, mint a nyári gumiabroncsok, odaütve, ahol valójában fáj - a pénztárcánkra.

Ráadásul a téli gumiabroncsok kevesebb tapadást és kormányozhatóságot eredményeznek meleg időben, mint a nyári gumiabroncsok, ami azt jelenti, hogy kevésbé biztonságosak. A legjobb dolog, ha leváltja a téli gumiabroncsokat, amint a hőmérséklet újra felmelegedőben van, és a következő télre elteszi.

Téli gumi 165 70 r14 és négykerék-meghajtás

Annak megállapításához, hogy a téli gumiabroncsok valóban előnyösek-e alacsony tapadású körülmények között, mint a négykerék-meghajtás, egy elsőkerék-hajtású Skoda Yeti-t téli gumiabroncsokkal teszteltünk egy egyébként azonos négykerék meghajtású Yeti ellen nyári gumikkal.

Nagyon hideg körülmények között a sima hóval borított felületen a négykerék-meghajtású autó gyorsabban felgyorsult 30 mph-ra állásból, ami azt jelenti, hogy egyértelmű húzóerő előnye volt. Mindez jó és szép, de minden autónak, amely elkezdett gyorsítani, végül egy sarkot kellett találnia, vagy meg kellett állnia.

Fékezéskor a négykerék-meghajtású autónak nincs előnye az elsőkerék-meghajtású autóval szemben. (Valójában, mivel ez valószínűleg nehezebb lesz, a négykerék-meghajtású autó ténylegesen hátrányos helyzetbe kerül.) Fékezési tesztben 20 mph-től megállásig a téli gumiabroncsokkal ellátott elsőkerék-meghajtású autó sok esetben megálltak. Rövidebb féktávolsággal, mint a négykerék-meghajtású nyári gumiabroncsok esetén. Ez a rövidebb távolság lehet abban a különbség, hogy egyáltalán nincs baleset és vagy más súlyos helyzet.

A kanyarodási teszten az eredmény nagyon hasonló volt. A négykerék-meghajtású nyári gumiabroncsok csak 0,17 g oldalsó gyorsulást képesek generálni - ez azt mutatja, hogy mekkora az erő a kanyarodáshoz -, míg a téli gumiabroncsokkal felszerelt elsőkerék-hajtású autó 0,23 g oldalsó gyorsulást eredményezett. Ez talán nem tűnik óriási összegnek, de azt mondja nekünk, hogy a téli gumiabroncsok 35 %-kal több kanyarodást eredményeznek a hóban, mint a nyári gumiabroncsok. Ez is csak egy különbség a baleset elkerülése és a nagy baleset között.

Téli hónapjaink számára a legjobb megoldás egy négykerék-meghajtású autó, amely téli gumikkal van felszerelve. A tesztünk azonban azt mutatja, hogy a téli gumiabroncsokkal felszerelt kétkerék-meghajtású autó hideg időben sokkal jobb, mint a nyári gumiabroncsokkal. A téli gumik egy meglévő autójához rettenetesen olcsóbbak lesznek, mint az új terepjáróra való áttéréshez is.

Mennyibe kerül téli gumi 165 70 r14 ár?

A téli gumiabroncsok ára rendkívül változatos lesz a márkától és a mérettől függően. Általában azonban számíthat arra, hogy többé-kevésbé ugyanolyan összeget fizet a téli gumiabroncsokért, mint amit egy nyári gumiabroncs készlet esetén fizetne.

165 70 r14 téli gumi árukereső segítségével megtalálhatja a legjobb és egyben minőségi 165 70 r14 téli gumit olcsón. Téli gumi 165 70 r14 ár tekintetében oldalunk szélesen tájékozott, és az információkat elérhetővé tettük minden ügyfelünk számára. A legjobb téli gumit 165 70 r14 méretben nem tart sokáig megtalálni, velünk elkerülheti az órákon át tartó keresgélést.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 43
továbbiak megtekintése 20
ebből 43
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé