Kiválasztott Szűrők

175 70 R13 Téli Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


További lehetőségek

Tervezés

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória

Mi a különbség a nyári és a 175 70 r13 téli gumi között?

Sok ember számára, különösen azok számára, akik szélsőséges időjárási viszonyok között élnek, kötelező két gumiabroncs-készlet rendelkezni - egy nyári, egy téli. De mi a különbség a nyári és a téli gumiabroncsok között?

Három alapvető különbség van a nyári és a téli gumi 175 70 13 között: szerkezetük, gumi keveréke és futófelület-mintázat.

A téli gumiabroncsok magasabb természetes gumitartalommal rendelkeznek, ami hidegben tartja őket. Minél lágyabbak, annál inkább képes a gumiabroncs reteszelődni az útburkolattal, javítva a tapadást és a kezelhetőséget.

A hideg hőmérsékleten gyorsan megkeményedő nyári gumiabroncsokkal ellentétben a téli gumiabroncsok +7 ° C alatti hőmérsékleteken mutatnak legjobb teljesítményt. A téli gumiabroncsok futófelületének többségében több ezer apró horony található (úgynevezett csípő), amelyeket a víz eloszlatására és az aquaplanning megakadályozására használnak. Ezek a barázdák a hóba, a talajba és a jégbe harapnak, optimális tapadást biztosítva az úthoz.

Téli gumi 175 70 r13 tulajdonságai

Mély mintázatuk is van. Ez üreget nyújt a hóhoz. Furcsa módon semmi nem fogja jobban meg a havat, mint a hó, és a tömörített hó fokozza a tapadási hatást, növelve a tapadást, hogy a járművet előrehaladjon havas és jeges utakon.

Megnézheti a téli gumiabroncsot, mert annak oldalán egy „Hópehely egy hegyen” szimbólum látható, jelezve, hogy megfelel a téli körülményekre vonatkozó biztonsági kritériumoknak.

A téli és a nyári gumiabroncsok közötti másik különbség az, hogy a téli gumiabroncsokat akkor kell cserélni, amikor a futófelületük eléri a 4 mm mélységet, míg a nyári gumiabroncsok ajánlott minimális mélysége 3 mm. Amint ezt a diagramot láthatja, a megállási távolság növekszik, ahogy a futófelület mélysége csökken.

Tehát egy új, 8 mm-es futóművel rendelkező gumiabroncs gyorsabban fog megállni, mint egy 4 mm-rel, és jóval gyorsabban, mint 1,6 mm-rel. Valójában, miután a futófelület 4 mm alatt elhasználódott, a téli gumiabroncs előnyeinek csak kevés vagy nincs hatása a hóra vagy a jégre.

Azok számára, akik téli útviszonyokban M S gumiabroncsok nélkül vezetnek, bírságokkal és rossz pontokkal kell számolni. Nem megfelelő gumiabroncsok okozta ütközések esetén elveszítheti még a jogosítványt és a biztosítási fedezetet is. Ha a futófelület mélysége túl alacsony, akkor problémákkal is szembesülhet. 175 70 r13 téli gumi olcsón vásárlása 175 70 r13 téli gumi árukeresőnk segítségével igazán egyszerű lehet. Találja meg a legjobb téli gumit 175 70 r13 méretben autójához!

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 30
továbbiak megtekintése 10
ebből 30
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé