18 érdekes tény a gumiabroncsokról

Mennyit tud a gumiabroncsok gyártásáról? Valószínűleg úgy gondolja, hogy a gumiabroncsok egyszerű részei az autóknak, amelyeket rendszeresen cserélni kell. Ez igaz, de van egy csomó érdekes tény a gumiabroncsok gyártásáról, amit a legtöbb ember nem tud. Ez a cikk az autó gumiabroncsok legérdekesebb szórakoztató tényeinek kiemelésére szolgál.

Szélesség: Magasság: Átmérő:
sebesség index:

Tudta, hogy…?

  • A korai autók "tüzérségi kerekeket" használtak. Az ilyen kerekek gumiabroncsa szó szerint csavarozva volt a kerékhez. Képzelje el, milyen nehéz lenne megváltoztatni az ilyen gumiabroncsokat, ha a gyártók napjainkban valami hasonlót képzeltek volna el.
  • A modern gumiabroncsok tisztán fekete színűek és a járművezetők "játszhatnak" a keréktárcsákkal, arany vagy ezüst felniket választva. Az első gumiabroncsok gyártásakor a gumi fehér volt. A gyártók cink-oxidot adtak a gumihoz annak érdekében, hogy erősebbé és jobbá váljanak, de furcsa hatása volt. A gumiabroncsok világosak voltak.
  • A 21. század második évtizedében a gumiabroncsgyártók kötelezték mérnökeiket és a tervezőket arra, hogy megtalálják a módját a gumiabroncsok kopási idejének meghosszabbítására és a tartósság növelésére. A kutatók találtak egy módot - hozzáadták a kormot, amely a kőolajipar mellékterméke volt, ám mentőeszközzé vált. Igencsak megnövelte a tartósságot, de a gumiabroncsok fekete színűvé váltak.
  • Tudja, hogy ki állt elő először a koromfekete üzlettel? A Crayola Crayons-ról híressé vált Binney & Smith a Goodrich gumiabroncs-gyártójának értékesítette a kormot. A többit, hogy a fehér gumiabroncsok fekete színűvé váltak, már tudják.
  • Valószínűleg hallott már a Vogue Tire and Rubber cégről, amely már több mint 100 éve gyárt gumikat. A híres Vogue Tire - egy csúcskategóriás luxus gumiabroncs - a Vogue Tire and Rubber cég terméke. Érdemes tudni, hogy az eredetileg fehér falú gumiabroncsot véletlenül találták fel. A koromfekete futófelületet cink fehér oldalfallal látták el, felragasztották, ami 1914-ben eredményezte a fehér oldalfalú gumiabroncsot.
  • Eredetileg a fehér burkolatok a gumiabroncs mindkét oldalán elhelyezkedtek. Abban az időben az autókat nyitott sárvédőkkel tervezték. Ilyen módon az utcai emberek láthatták a gumiabroncsok mindkét oldalát, amikor az autót vezették.
  • A fehér oldalfallal ellátott gumiabroncsok ugyanabban a dizájnban készülnek, vagy mondhatni, divatos fehér oldalfalként. Egy extra lépésben lefedi az oldalfalat fekete színnel, majd a gumiból levágják a gumiból a kívánt fehér jelekért, sávért.
  • A Goodyear cég, amely a gumiabroncsok világszerte ismert gyártója, kedveli a kísérleteket. Így 1961-ben a gyártó a megvilágított gumiabroncsokkal kísérletezett. Nem volt tendencia, és senki nem tudta megjósolni, hogy népszerű lesz. A gumiabroncsok üveg izzókkal voltak ellátva belülről, és szép lágy fényt adtak. Mint már tudják, ezek az abroncsok soha nem hagyták el a piacot azóta sem.
  • Egyes vezetők kedvelik a defekttűrő gumiabroncsokat, mert lehetővé teszik, hogy a gépkocsivezető levegő nélkül haladjon, hogy a legközelebbi szerelőhöz jusson. Ezek a gumiabroncsok bizonyos hátrányokkal rendelkeznek, mivel vastagabb oldalfalaik vannak, de ennek ellenére a BMW ezeket a gumikat minden autójára telepíti.
  • Az évente visszadobott gumiabroncsok mennyisége eléri a 300 milliót. A gumiabroncsok újrahasznosításának különböző módjai vannak. Egyes újrahasznosító vállalatok megolvasztják a gumit, és aszfalthoz használják fel, mások szétszedik, vagy akár új gumiabroncsokat készítenek belőlük. Ha van egy pár régi gumiabroncsa, akkor lefestheti őket élénk színűre és felhasználhatja őket díszként a kertben.
  • A modern autókat nem értékesítik pótkerékkel. Az autógyártók súlyt akarnak spórolni, és új autókat eladni javítócsomaggal és sűrített levegős dobozzal.
  • Mindenki szereti a Mini Coopert, mert szép és elegáns. A klasszikus autó 165 mm széles gumiabronccsal rendelkezik. Az új Clubman 225 milliméteres gumiabronccsal érkezett, amely 18 hüvelykes kerék köré van tekerve.
  • A mérföldben megadott szokatlan sebességértékeknek van magyarázata, és meg is kapja. Az a helyzet, hogy a sebességmérések hagyományosan kilométerben vannak. Amikor mérföldre konvertálnak, egyenlőtlenül váltanak, például Q: 99 mph.
  • Az űrsiklók is kerekekkel és abroncsokkal rendelkeznek. Általában 18 kerekesek, de nagyon eltérő jellemzőkkel bírnak. Ezért a Space Shuttle kerék akár 140 000 fontot is képes támogatni 260 km / h sebességnél.
  • A Michelin gyártója szintén szeretne kísérletezni és javítani termékeit. A cég a "tweel" kifejlesztésén dolgozik, ami egyrészes, levegő nélküli gumiabroncs és kerék. Egy új gumiabroncs lehetővé teszi a lapos gumiabroncsok használatát és kiküszöböli a futófelületek cseréjének szükségességét.
  • A jól ismert és elismert gumiabroncsgyártók listája nagyon hosszú, és magában foglalja a Michelin, a Goodyear, a Nokian, az Intercontinental, a Pirelli stb. cégeit. A világon mindenütt vannak gumiabroncsgyártók, de a fent említett vállalatok egyike sem gyárt olyan sok gumiabroncsot, mint Dániában, Hans Christian Andersen hazájában. Meg fog lepődni, ha hallja, hogy ez a Lego cég érdeme. Igen, ugyanaz a cég, amely a legót készíti a gyermekek számára. A cég 1932-ben alakult, és harminc évvel később megkezdte a gumiabroncs gyártását. 2011-ben a gumiabroncsok gyártása elérte a 318 milliót. El tudja képzelni?
  • A gumiabroncsok két sebességmérővel rendelkeznek, amelyek Z és Y jelzésűek. Eredetileg a Z minősítést vezették be először, és a sebesség értéke megközelítőleg 149 km / h +. Később a technológia lehetővé tette a gyártók számára, hogy újra fontolóra vegyék az ábécét és minőséget hozzon létre a magasabb teljesítményű gumiabroncsok számára. Így vezették be az Y értéket.
  • A legnagyobb gumiabroncs a bolygón az Allen Parkban található, Michiganben, az Egyesült Államokban. Ez egy torony, mely körülbelül 12 tonna súlyú és 800 láb magas. Először 1965-ben mutatták be a közönségnek a világkiállításon Ferris Kerékként, majd később az Allen Parkba költöztették. Ez egy olyan dolog, amit érdemes látni, ne hagyja ki a lehetőséget, ha Michiganben jár.
  • Most sokkal többet tud a gumiabroncsokról és a gyártásukról. Ezek a vicces tények határozottan megváltoztatják látásmódját, hogy mi is az autógumi

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Válasz neki: {{replyComment.author}}
Minden mező kitöltendő
A megjegyzés sikeresen elküldve

Felfelé