Az abroncsgyártó Hankook 2016 óta minden évben szerepel a világszerte elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexen

Szöul, Dél-Korea / Neu-Isenburg, Németország, 2019. szeptember 26 – A prémium abroncsgyártó Hankook egymás után negyedszer is felkerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexére (Dow Jones Sustainability World Index, DJSI World), – ami bizonyítja, hogy a Hankook a világ egyik vezető fenntartható vállalata. A 2019-es DJSI listára világszerte 318 vállalat került fel, ez a világ vezető 2 526 vállalatának 12,6%-a.

2019-ben kiemelkedő értékeléssel ismerték el a Hankook fenntarthatóság iránti elkötelezettségét vállalati állampolgárság és jótékonyság, ellátásilánc-menedzsment és anyagi eszközök kategóriákban. Hét belső, vállalati társadalmi felelősségvállalással foglalkozó bizottságával az abroncsgyártó az alkalmazottai felé is hirdeti fenntarthatósági vízióját, emellett vállalaton belül is folyamatosan jelen vannak a felelősségvállalást megcélzó lehetőségek.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke a következőket nyilatkozta: „Idén negyedszerre kerültünk fel a legjelentősebb, fenntarthatóságot és vállalati befektetést vizsgáló globális indexre, a DJSI World listájára, ami bizonyítja, hogy a fenntarthatóságért folytatott erőfeszítéseinknek van hatásuk, és ezt mások is elismerik. Továbbra is elkötelezetten kiállunk a vállalati társadalmi felelősségvállalás mellett, és folytatjuk fenntarthatósági tevékenységeink fejlesztését, nagy hangsúlyt fektetve Európára.”

2018-ban az abroncsgyártó a természetes gumi értékláncának gazdasági, ökológiai és társadalmi fenntarthatóságát szem előtt tartó irányelvet fogadott el. Azóta a vállalat sokoldalú ellátási lánccal dolgozik, hogy javítson az olyan tényezőkön, mint az emberi jogok, a környezetvédelem, az átláthatóság, a termelékenység és a természetes gumi minősége. Idén a Hankook az EU és Dél-Korea közötti kibocsátáskereskedelmi rendszer projektjében szintén példaértékű elismerést kapott. Ez az elismerés tükrözi a prémium abroncsgyártó folyamatos erőfeszítéseit, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemben csökkentse az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását és figyelembe vegye a környezetszennyezést a belső befektetési döntések meghozatalakor.

A Hankook világszerte számos társadalmi projektben is részt vesz. 2012 óta például számos nonprofit szervezet – többek között a Vöröskereszt, a Katasztrófavédelem és a Országos Mentőszolgálat – járműveit látták el ingyen Hankook abroncsokkal a magyarországi gyártelepről. Az elmúlt hét évben több mint 16 000 abroncsot juttattak el így több mint 1300 nonprofit szervezetnek. A Hankook brit leányvállalata, a Hankook Tyre UK Ltd már tizenhárom éve támogatja a Transaid nemzetközi szervezetet a fejlődő országok infrastruktúrájának fejlesztésében.

A DJSI a világ vezető fenntarthatósági és befektetési indexe, amely a legkiemelkedőbb vállalatokat értékeli átfogó módon, pénzügyi, ökológiai, etikai és társadalmi nézőpontokat figyelembe véve. A listát az S&P Dow Jones Indices és a RobecoSAM közösen fejlesztette ki.

Forrás - Hankooktire-Mediacenter.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Válasz neki: {{replyComment.author}}
Minden mező kitöltendő
A megjegyzés sikeresen elküldve

Felfelé