A Heksonic és a Hankook HLS-23 gumiabroncsok innovatív képességükért díjat nyertek

Neu-Isenburg, Németország, 2019. szeptember 5. – A prémium abroncsgyártó Hankook a gépjármű és közlekedés kategóriában dobogós helyezést ért el a világhírű International Design Excellence Awards (IDEA) díjkiosztóján, amit 2019. augusztus 21-én tartottak meg Chicagóban. Az elismerés alapjául a Hexonic és HLS-23 névre hallgató koncepcióabroncsok szolgáltak.

A Hexonic abroncsok teljesen önjáró autómegosztó járművekhez készültek, és kivételes utazási élményt biztosítanak. Az abroncs profiljába épített hét szenzor valós időben elemzi az útkörülményeket. Az abroncs érzékeli az útszakasz jellemzőit (pl. tapadás, hőmérséklet, az úttest állapota), és annak megfelelően módosítja az abroncs futófelületét. A HLS-23 abroncsokat automatizált logisztikai rendszerekhez fejlesztették. Az abroncsok szenzorokkal érzékelik a járművek közötti teret, és egy állandó távolság megtartására törekednek. Az abroncs emellett remek vezetési teljesítményt biztosít, hogy az automatikus termékszállítás problémamentes legyen.

Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke a következőket mondta: „Sokat jelent a számunkra, hogy az IDEA elismerte a munkánkat, ugyanis a díjuk a világ legfontosabb formatervezési elismerései közé tartozik. Az idén megkapott díj lehetővé teszi, hogy a Hankook bebizonyítsa, globálisan vezető szerepet játszik az innovatív dizájn területén is. Továbbra is azért dolgozunk, hogy globális vezető vállalatként hatékonyan fejlesszük csúcstechnológiánkat és versenyképességünket.”

Februárban a Hankook elnyerte az iF Design Awards 2019 professzionális koncepció és termék kategóriában vitte el az első helyet. A három győztes abroncs között a Hexonic és a HLS-23 mellett még a Kinergy 4S 2 négy évszakos közúti abroncsa szerepelt. A két koncepcióabroncsot – a Hexonic és a HLS-23 abroncsokat – a London Royal College of Art (RCA) hallgatóival együttműködve, a „Design Innovation” kutatási és fejlesztési program keretében tervezték meg, és már számos nemzetközi vásáron bemutatták őket. Márciusban a cég legújabb, ultramagas teljesítményű vezető abroncsát, a Ventus S1 evo 3-t díjazták termékdizájn kategóriában a Red Dot Awards 2019-es díjkiosztóján.

Az évente megrendezésre kerülő IDEA Awardsot az Industrial Designers Society of America (Amerikai Ipari Formatervező Társasdág, IDSA) szervezi, és a Red Dot Design Award, valamint az iF Design Award mellett a legrangosabb nemzetközi dizájndíjak között tartják számon. Minden évben számos kritériumot – például a dizájn innovációs erejét, a felhasználói tapasztalatot és a társadalmi hatást – magába foglaló értékelést követően választják ki a legjobb dizájnt.

Forrás - Hankooktire-Mediacenter.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Válasz neki: {{replyComment.author}}
Minden mező kitöltendő
A megjegyzés sikeresen elküldve

Felfelé