Kiválasztott Szűrők

130 70 R12 Motorgumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

A 130 70 r12 motorgumi méreteinek dekódolása

A legnyilvánvalóbb információ a nagy számok és betűk, amelyek általában így néznek ki - 130 70 r12. Ezek a számok egy metrikus megjelölésnek felelnek meg, amely jelzi a gumiabroncs méretét és azt a felnit, amelyre a gumiabroncsot felszerelésre tervezték. A kérdés az, hogy mit jelentenek ezek a számok?

Folytassuk az előbbi példával, 130 70 r12, amely ebben az esetben metrikus jelölés (más formátummal is találkozhatunk). Ez a mai napig a legnépszerűbb nómenklatúra a motorkerékpár gumiabroncs méreteinek világában. Mit jelentenek ezek a számok?

Első szám a szélesség

A 130 jelzi a gumiabroncs szélességét milliméterben. Ezt a gumiabroncson átmenő egyenes vonalként mérik az abroncs futófelületének egyik széle és a másik széle között.

A második száma – az arány

A második szám, 130 70 r12 motorgumik esetében a 70, azt jelzi, hogy a motorkerékpár milyen magas a szélességéhez viszonyítva. Ez a gumiabroncs szélessége és magassága közötti oldalarány, százalékban kifejezve. Egyszerűen fogalmazva ez azt jelenti, hogy minél nagyobb ez a szám, annál magasabb lesz a gumiabroncs. A példában az abroncs szélessége 70 %-kal magasabb.

Harmadik szám – a szerkezeti méret

Az utolsó szám, 130 70 r12 motorkerékpár gumiabroncs 12-es száma, a gumiabroncs kerékátmérőjét jelenti hüvelykben kifejezve.

Hüvelyk a motorgumi 130 70 r12 méret esetében

Egyes gumiabroncsok szélessége inch-ben is kifejezhető. Ezekben az esetekben az arányt általában nem veszik figyelembe. Alfanumerikus esetekben: Az olyan alfanumerikus megjelölés, mint például az MT70 12, ugyanazt a gumiabroncsméretet képviseli, mint a 130 70 r12 motorkerékpár gumiabroncs méret. Ez csak másképp van kifejezve. M azt jelenti, hogy a gumiabroncsot motorkerékpárhoz használják, T a gumiabroncs szélességi kódját, 70 az arányt és 12 a felni átmérőjét.

A sebességértékelés és a felépítés megértése

Valószínű, hogy ezekben a motorkerékpár gumiabroncs méret jelölésekben más betűk is szerepelni fognak keverve. Úgy nézhetnek ki mint pl.: 130 / 70ZR12 vagy 170 / 60R 17V, vagy akármilyen más kombinációkban is. A két extra betű jelzi a gumiabroncs sebességét és felépítését.

Felépítés

Az R vagy B betű jelzi a motorkerékpár gumiabroncsának burkolatának kialakításához használt szerkezetet. R jelöli a radiális szerkezetet, és B jelöli, hogy a burkolatnak övfeszítése van.

Sebesség besorolása

A másik érték a sebesség besorolására vonatkozik, és jelzi azt a maximális sebességet, amelyet egy motorkerékpár gumiabroncs képes fenntartani az ajánlott teherbírás alatt. Például az U azt jelzi, hogy a maximális sebesség 200 km/h.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 52
továbbiak megtekintése 20
ebből 52
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé