Kiválasztott Szűrők

215 65 R16 Kisteherautó Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


Minden mutatása

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

A megfelelő 215 65 r16 gumi méret növelheti autójának futóteljesítményét

Gyakran találkozunk módosított gumiabroncsokkal és felnikkel rendelkező járművekkel az úton. Ezek a terjedelmes, széles gumiabroncsok néha nagyon lenyűgözőnek tűnnek. És legyünk őszinték, függetlenül attól, hogy melyik autóval járunk, mindannyian gondolkodtunk már azon, hogy megszerezzük ezeket a nagyobb gumiabroncsokat autóink, dzsipjeink és terepjáróink számára. De gondolkodott már azon a tényen, hogy a nagyobb gumiabroncsok nem feltétlenül alkalmasak a jármű futásteljesítményéhez?

Hadd mondjam el miért. Van néhány nagyon egyszerű, a tudomány által megfogalmazott ok, amelyek megmondják, hogy miért fontos a megfelelő méretű gumiabroncsok, pl. a 215 65r16 gumik használata. Mivel egy jármű a mozgásról szól, a fizikai törvények előírják annak működését. Ebben az esetben gördülési ellenállásnak nevezzük ezt.

Helyhez kötött tárgy mozgatása, mint egy autó, energiát igényel, amelyet a motor biztosít. Minél nagyobb a jármű ellenállása, annál több üzemanyagot éget el.

Szóval, mi köze ennek a 215 65r16 gumiabroncsokhoz?

Nyilvánvalóan minden. A szélesebb gumiabroncsok nagyobb felülettel rendelkeznek, és ezért nagyobb a súrlódás az aszfalton - ez nagyobb gördülési ellenállást eredményez, mint a járműgyártó által ajánlott gumiabroncsok. Ez azt jelenti, hogy autójának motorjának keményebben kell dolgoznia a sebesség fenntartásáért, ami növeli az üzemanyag fogyasztást.

Ez az elmélet könnyen tesztelhető, ha összehasonlítja a futásteljesítményeket autópálya-közút sebesség viszonylatokkal.

Gumiabroncs súlya

A második ok az első nyilvánvaló nyomon követése. A szélesebb, öntött gumiabroncsok is többet fognak nyomni. És amint tudjuk, minél több súlyt húz, annál több energiára van szüksége. Az autójához készült 215x65 r16 gumiabroncs könnyebb lesz, csökkentve ezzel a súlyt és a gördülési ellenállást, ezáltal növelve autójának kilométerenkénti üzemanyagátlagát.

A 215 65 16 gumi és kerekek típusai

Nyilvánvaló, hogy ha nagyobb gumiabroncsra cserél, akkor a felniket is cseréli. Általában ezeket „könnyűfém felniknek” nevezik. A legtöbb kerék acélból készül - ami nehezebb, mint a hasonló ötvözetek. Tehát, ha kicseréli az alapkerekeket könnyűfém felnikre, ez segíthet a megtett kilométerben, igaz?

Mivel egyre nagyobb és szélesebb abroncsot szerez járművéhez, az új könnyűfém kerekeknek is nagyobbnak kell lenniük. Így elfelejtheti az esetleges üzemanyag hatékonysági előnyöket. Vagyis elvileg nem, de a legtöbb ember végül olyan könnyűfém kerekeket vásárol, amelyek még nehezebbek, mint az acél, így csökkentve az üzemanyag hatékonyságot.

Számos független vizsgálat kimutatta, hogy a különbség akár 10 %-os is lehet egy ellenőrzött környezetben - ahol a jármű sebessége, a légkondicionáló és más rendszerek állandóak. Egy átlagos autópályán vezető számára azonban a nagyobb gumiabroncsokkal történő vezetés során az üzemanyag hatékonyság különbsége akár 25 % lehet is. Sőt, ez a szám még tovább megy, ha terhelt városi forgalomban vezet.

Tehát válassza ki a legjobb gumi 215 65 r16 gumiabroncs és kerék kombinációt a gumiabroncsokkal foglalkozó szakemberekkel folytatott konzultációval, hogy csökkentse a működési költségeket és meghosszabbítsa a motor élettartamát. Keresőnk segítségével megtalálhatja a legjobb 215 65 r16 gumi árat, a 215 65 r16 gumi eladó darabjait.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 289
továbbiak megtekintése 20
ebből 289
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé