Kiválasztott Szűrők

165 70 R14 Kisteherautó Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


Minden mutatása

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

A 165 70 r14 gumi esetleges típusai

Különböző típusú gumiabroncsok léteznek, amelyeket tudnia kell, mielőtt eldöntené, melyik illeszkedik az autójához. Vannak nyári gumiabroncsok, amelyek valószínűleg az, amit már felszereltél, téli gumik, szezonális gumiabroncsok és futógumik, hogy csak a leggyakoribb típusokat említsük. Nézzük a 165 70r14 gumi fő jellemzőit.

A téli gumiabroncsokról gyakran beszélnek, amikor minden év elején a jég és a hó Magyarország különböző részein érkezik, de a valóság az, hogy nagyon kevés olyan rész van az országban, ahol valóban szükség van rá. Úgy tervezték, hogy nagyobb tapadást biztosítsanak csúszós, jeges utakon történő vezetéskor, és javítják az autó képességét téli körülmények között.

A futófelületen általában olyan blokk kialakítás van, amelynek széles, mély hornyai vannak, hogy nagyobb tapadást és irányítást biztosítsanak, ha jégen vagy havon haladnak. Ha például síelni fog, akkor a téli gumiabroncsok használata rendkívül jó ötlet, hogy segítsen feljutni azon meredek kanyargós utakon, amelyek az üdülőhelyekhez vezetnek. Ha télen az autópályán vezet, akkor valószínűleg nem olyan hasznos.

A szezonális gumiabroncsok egész évben használhatók. Lehet, hogy nem mindig kapja meg a legjobbat az autója, ám minden körülmények között kielégítő színvonalon teljesítenek, és megakadályozzák, hogy állandóan 165x70 r14 gumiabroncsokat kelljen cserélnie.

Sérülés miatti 165 70 14 gumi cseréje

A gumiabroncsok elhasználódásuk mellett hajlamosak a sérülésekre is. A lyukadástól vagy a túlzott kopástól eltérően, a sérüléseket nehéz észlelni, és nincs közvetlen hatással az autó kezelhetőségére. Ez előfordulhat valami kisebb jelentőségű esetben is, például egyszerűen egy kátyún történő áthajtással, de a következmények rendkívül súlyosak lehetnek.

Az oldalfalban lévő hólyagok, dudorok vagy hasadások általában jelzik a súlyos belső gumiabroncs-sérüléseket. A napfény repedéseket is okozhat, bár ez általában olyan autóknál fordul elő, amelyek hosszabb ideig állnak a szabadban. Fontos azonban, hogy a 165 70r14 gumiabroncsokat hetente egyszer ellenőrizze, mivel a sérülés nyomásvesztést vagy hirtelen kidurranást okozhat.

Meddig lehet használni a 165 70r14 gumiabroncsot?

A gumiabroncs életének hossza nagyban függ a vezetési stílustól és a jármű típusától. A Michelin szerint egy átlagos gumiabroncsnak 25 000 mérföldet kell kibírnia. Ha azonban nem nagyon használja autóját - vagy klasszikusa van a garázsban -, akkor a gumiabroncsok gyártói azt javasolják, hogy az összes gumiabroncsot mélységtől függetlenül cseréljék ki 10 év után. Azt javasoljuk, hogy minden gumiabroncsot évente ellenőrizzenek, ha öt évnél idősebbek. Ha csereérettek, használja kalkulátorunkat az ideális 165 70 r14 gumi ár megtalálása érdekében. 165 70 r14 gumi eladó típusait össze is tudja egyszerűen hasonlítani a könnyebb döntésért.

Az alacsony vagy túl nagy nyomású gumiabroncsok fokozhatják a kopást és befolyásolhatják autójának kezelését. Az autó gumiabroncsainak megfelelő nyomását a használati útmutatóban vagy az üzemanyag töltő fedél belsejében találja meg. Ezeket „bárban” vagy „PSI-ben” kell feltüntetni, ezért ügyeljen arra, hogy minden gumiabroncshoz ugyanazokat a számokat használja. Mindig próbálja ugyanazt a nyomásmérőt használni, hogy tudja, hogy a mért értékek konzisztensek mind a négy ponton, amikor hetente egyszer ellenőrzi őket.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 96
továbbiak megtekintése 20
ebből 96
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé