Kiválasztott Szűrők

165 70 R13 Kisteherautó Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

eddig:
Ft

Márka


Minden mutatása

EU címkézés

eddig:

Eladó


Minden mutatása

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Árkategória

Az 165 70 r13 gumi autó gumiabroncsának mérete

Oldalfalak jelölései: A gumiabroncs oldalfalán különféle kódok és jelölések találhatók. Ezek között megtalálja a pontos méretet. A gumiabroncs méretek számos különböző számból és betűből állnak. Például a 165/70 R 13 82 H abroncsméret a következő információkból áll:

165 A gumiabroncs profil szélessége milliméterben

70 Arány %-ban (az oldalfal magassága osztva a gumiabroncs szélességével)

R A gumiabroncs szerkezetét jelöli - ebben az esetben radiális

13 A felni átmérője hüvelykben

82 Terhelési index

H Sebesség besorolása

Ez az összes olyan információ, amelyre szüksége van a 165x70 r13 gumiabroncsok megrendeléséhez.

165 70r13 oldalaránya

Oldalarány a gumiabroncs szélességének és magasságának hányada. A 70-es sorozatú gumiabroncs tehát olyan gumiabroncs, amelynek magassága a szélessége 70 %-ának felel meg.

Sebesség osztályozás

Minden gumiabroncson szerepelhet sebesség szimbólum, betű formájában, amely jelzi a gumiabroncs tervezett legnagyobb sebességét.

Terhelési indexek

A gumiabroncs oldalfalára nyomtatott terhelési mutató jelöli a gumiabroncs maximális terhelhetőségét, ha maximális sebességgel hajtják a járművet. A terhelési indexek és a maximális súlyok felsorolása táblázatokban megtalálható.

165 70 13 gumi kora

A gumiabroncsok három számjegyű kor osztályozást tartalmaznak az oldalsó falon, amely jelzi a gyártás hónapját és évét. Például a 129 szerint a gumiabroncsot 1999 decemberében gyártották.

Egyéb jelölések

M + S - a sár- és hógumik azonosítása

DOT kódok - Az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma követelményeinek megfelelő kódok betűk és számok keverékét tartalmazzák, mint például a DOT DVDE MTA 129

E-jelölések - Az Európai Közösségben eladó gumiabroncsoknak tartalmazniuk kell az E-jelölést az ECE 30. sz. Előírásainak megfelelően - pl. E4 027550

Levegő nyomás

A gumiabroncsok 165 70 r13 fő funkciója az autó terhelésének viselése. Ezért elengedhetetlen a helyes légnyomás fenntartása. A túlfújás gyors és szabálytalan kopást okoz. Az alacsony nyomás károsítja a gumiabroncs szerkezetét, ami esetleges balesetekhez vezet. A nem megfelelő légnyomás nem teszi lehetővé a gumiabroncs tervezésén belüli működését. A legjobb teljesítmény elérése érdekében tartsa fenn a jármű- és/vagy a gumiabroncs gyártó által ajánlott légnyomást.

Kerék beállítás és centírozás

A futófelület gyors kopásának egyik fő oka a kerék helytelen beállítása és centírozása. A szokatlan zaj, rezgés és a kormányzás keménysége azt jelzi, hogy az igazítás és az egyensúly helytelen lehet.

Ha új gumik vásárlásán gondolkodik, javasoljuk keresőnk használatát, mely segítségével megtalálhatja a legjobb gumiabroncsokat 165 70 r13 méretben, és a legmegfelelőbb 165 70 r13 gumi eladókat. Segítségünkkel könnyű és egyszerű megoldást fog találni egyéni igényeire szabva, több órányi keresgélés helyett egy helyen mindent.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 19
ebből 19
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé