Kiválasztott Szűrők

215 50 R17 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

EU címkézés


eddig:

Eladó

További lehetőségek

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

A 215 50 r17 gumi méretének megértése

Ha gumiabroncsot szeretne cserélni, akkor fontos, hogy a jármű számára megfelelő 215x50 r17 gumiabroncs méretet vásárolja meg. Ezen túlmenően, mivel a különböző 215x50 r17 gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy különböző maximális meghatározott terheléseket tudják szállítani, ha a maximális megadott sebességen üzemelnek, az is fontos, hogy egy olyan gumiabroncsot szerezzen be, amely képes megbirkózni a jármű teherbíró képességével.

A gumiabroncs méretére, valamint a rakományra és a sebességre vonatkozó alapvető információkat a gumiabroncs oldalfalán, a járművek kézikönyvében vagy az ajtó oldalában található matricán vagy az üzemanyagsapka ajtó belsejében találhat. Az információ azonban gumiabroncskódként, különféle számok és betűk sorozataként jelenik meg, és ha nem tudja, mit keres, nehéz megfejteni. Praktikus útmutatónk célja, hogy segítsen ennek dekódolásában, hogy jobban tájékozódhasson a gumiabroncsok méréséről, amikor a gumiabroncsokat legközelebb leváltja.

Mit jelent a 215 50r17 gumiabroncsok jelölése?

Gumiabroncs szélességi érték: A 215 50r17 gumiabroncs szélességét milliméterben adják meg, és a gumiabroncsok oldalsó oldalának középpontjától az ellenkező oldalfal ugyanazon pontjáig mérik. A szélesebb gumiabroncsok jobb tapadást tudnak biztosítani, de túlzott mértékű közúti zajt okozhatnak.

Oldalarány: A méretarány gumiabroncs profilként is ismert, és az oldalfal mélységére vonatkozik. A gumiabroncs oldalfalának magasságát a gumiabroncsok profilszélességének százalékában fejezzük ki. Meg lehet határozni úgy, hogy az oldalfal magasságát elosztjuk a szélességgel és megszorozzuk 100-zal.

Az alacsonyabb profilú gumiabroncsok jobb kezelhetőséget és nagyobb irányíthatóságot kínálnak, azonban ez gyakran a kissé nehezebb vezetési minőség kárára mehet. Az alacsony profilú gumiabroncsokat gyakran szerelik fel nagy teljesítményű járművekre.

Radiális felépítés: A legtöbb gumiabroncs radiális szerkezetű, amelyet a gumiabroncsokon „R” betű jelöl. Radiális szerkezetű gumiabroncsoknál a zsinórrétegek 90°-kal vannak elrendezve a menetirányhoz képest, amely lehetővé teszi az oldalfal és a futófelület két független funkcióját. Ez erősebbé és rugalmasabbá teszi őket, ami jobban képes elnyelni az ütéseket, ütődéseket és egyebeket.

215 50 17 gumiabroncs átmérő

A 215 50 17 gumiabroncs felni átmérőjét a kerék karimájáról kiszámolható, ahol a gumiabroncs ugyanazon a ponton ül az ellenkező oldalon. A gumiabroncs felni átmérőjét hüvelykben adják meg.

Gumiabroncs sebessége: A gumiabroncsának maximális gumiabroncs sebességét is meghatározzák, amikor a legnagyobb teherbírási képességgel üzemel. A gumiabroncson betűvel ábrázolják, és a mérési tartomány az A1-től Z-ig terjed, és a maximális sebességet 5 km/h-tól 300km/h-ig terjed.

Megjegyzés: Ha kiválasztja a gumiabroncsot, amely alacsonyabb sebességgel rendelkezik, mint az autója, érvénytelenítheti a biztosítását. Ha pedig a legjobb 215 50 r17 gumi ár vagy 215 50 r17 gumi eladó érdekli, használja keresőnket, így könnyedén rálelhet arra, amire vágyik.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 440
továbbiak megtekintése 20
ebből 440
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé