Kiválasztott Szűrők

195 55 R16 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

EU címkézés


eddig:

Eladó

További lehetőségek

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Hát nincsenek olyan járművek, amelyek különböző első és hátsó 195 55 r16 gumiabroncsokkal vannak felszerelve?

Noha igaz, hogy egyes autók tengelyeire különféle gumiabroncsok vannak felszerelve, ezeket általában szándékosan végeztek el a járműgyártó gyárában, a gumiabroncsgyártókkal együttműködve történik.

A szóban forgó autók gyakran hátsókerék meghajtású BMW-k és Mercedes-Benzek, amelyek a hátsó kerekeken szélesebb gumiabroncsokkal felszerelten kerülnek ki a gyárakból. Meg kell jegyezni, hogy ez nem jelent eltérést, mivel minden tengelyen ugyanazok a gumiabroncsok vannak felszerelve, és a járműgyártók szándékos döntést hoztak a hátsó hajtókerekek által generált tapadás növelése érdekében, hogy javítsák az autó vezetési dinamikáját. Ezeket az autókat - valamint a kiválasztott „OE” (eredeti felszerelés) gumiabroncsokat - úgy tervezték és gyártották, hogy különféle gumiabroncsokhoz alkalmazkodjanak.

Van-e olyan körülmény, amikor változtathatok a 195 55r16 gumiabroncs méretemen?

Vannak. Mindaddig, amíg a tengelyek között pontosan ugyanazt a 195 55r16 gumiabroncsot illeszti, alkalmazhatja a magasabb sebességű gumiabroncsokat. Megfontolhatja ezt, ha például autóját versenypályán kívánja vezetni. Megváltoztathatja a gumiabroncs méretét is, ha nehezebb teher szállítására van szüksége.

Ha valami nehéz szállítást igényel, vagy ha valamilyen pótkocsit húz, akkor nagyobb gumiabroncsokkal felszerelt gumiabroncsokat szerelhet fel, vagy XL vagy RF jelzéssel jelölheti „Extra rakomány” vagy „Megerősített”. De óvatosan! Ha ilyen változtatásokat tervez, valószínűleg érdemes egyeztetni a jármű gyártójával vagy gumiabroncs szakértővel. Valószínűleg tudatnia kell a jármű biztosítójával is, csak hogy biztonságban lehessen.

195 55 16 gumi mérettel kapcsolatban tudja, hogyan kell olvasni az abroncs oldalfalát?

Érdemes megnézni saját autóját, hogy megismerkedjen a r16 195 x 55 gumiabroncs oldalsó oldalán található számokkal. Ha így tesz, akkor mindig győződjön meg arról, hogy a megfelelő gumiabroncsok vannak-e felszerelve, és ha először ellenőrzi, akkor talán eltérés is felfedezhető. Ez egy rövid útmutató a számok és betűk megértéséhez a gumiabroncs oldalfalán.

Az oldalfalra márkázott 195x55 r16 gumiabroncsméret jelentős mennyiségű információt nyújt a gumiabroncs rendeltetésének, méretének, terhelhetőségének és a magas hőmérsékleti/nagysebességű tartósságnak.

Az Európai Gumiabroncs- és Abroncs-műszaki szervezet (ETRTO) márkanév szabványokat fogadott el, amelyek lehetővé tették a gumiabroncsgyártók számára, hogy azonosítsák a gumiabroncsokat az önhordó futófelület szerkezettel a gumiabroncs méretjelölésén belül. Az önhordó, sík gumiabroncsok azonosíthatók az F betűvel, közvetlenül a gumiabroncs szerkezetét (például az R-t jelölő radiális kialakítást) azonosító hagyományos betű után.

Ez olyan méretmegjelölést eredményez, mint például 195x55 r16 91Y, amelyekben a sebesség besorolását a gumiabroncs mérete tartalmazza. Ha azon gondolkodik, hogy új 195 55 r16 gumi eladó lehetőségeket keres, használja keresőnket, aminek segítségével rátalálhat a legjobb 195 55 r16 gumi ár opciókra. A találatokat összehasonlíthatja, így mindenféleképp képes lesz az Ön számára legjobb megoldás megtalálására.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 626
továbbiak megtekintése 20
ebből 626
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé