Kiválasztott Szűrők

195 55 R15 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

EU címkézés


eddig:

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

A 195 55 r15 gumi gumiabroncsméret olvasása

Mekkora a gumiabroncsom? A gyártó és a gumiabroncs neve mellett (például Firehawk TZ100) mindig van egy szám- és betűkészlet, amely a gumiabroncs méretére vonatkozik. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mit jelentenek ezek a számok:

Példa: 195x55 r15

195 a gumiabroncs szélessége milliméterben.

55 a méretarány vagy az abroncs profilja.

R azt jelenti, hogy sugárirányú szerkezetű.

A 15 a keréktárcsa átmérője hüvelykben.

A 195 55r15 gumiabroncs méretének olvasása

Mi a gumi profilja? Ez vonatkozik az oldalfal mélységére (a fal a gumiabroncs oldalán). A profilt a gumiabroncs szélességének százalékában fejezzük ki. Például. A gumi 195 55 r15 gumiabroncsunk profilja vagy oldalaránya a 195 mm szélességének 55 %-a. Az alacsony profilú gumiabroncsok általában legfeljebb 50 %, az ultra alacsony profilú gumiabroncsoknál pedig akár 30 % is lehet ez az érték.

A nagyobb teljesítményű járműveket általában alacsonyabb profilú gumiabroncsokkal szerelik fel. Míg az alacsony profilú gumiabroncsok nagyobb irányítást és jobb kezelhetőséget biztosítanak kanyarodáskor, enyhén nehezebb úthoz vezethetnek. Ugyanakkor, ha ugyanolyan méretű kerekeken alacsonyabb profilra vált, megváltozik a sebességmérő leolvasása, ezért ezt meg ki kell javítania, mielőtt útnak indulna.

Használja keresőnket, melynek segítségével sokkal egyszerűbb dolga lesz a megfelelő 195 55 r15 gumi eladó, és a legjobb 195 55 r15 gumi ár megtalálásában. Könnyedén megtalálhatja az Önnek legmegfelelőbb gumiabroncsokat, mindenféle környezeti tényezőnek megfelelően.

A 195 55 15 gumi cseréjének alapjai

A gumiabroncsok cseréjének fő irányelve a futófelület mélysége. A futófelület mélységén túl figyelembe kell venni a r15 195 x 55 gumiabroncsainak életkorát, amikor ellenőrzik a műszaki alkalmasságot. Az alapvető útmutatás a gumiabroncsok ellenőrzéséhez az alábbiakban olvasható.

A törvény szerint közúti közlekedésben, a gumiabroncs futófelület mélységének legalább 1,6 mm-nek kell lennie. Meddig tart a gumiabroncs élete években számolva, és mennyi az autó gumiabroncsának élettartama? Ennek könnyebbé tétele érdekében számos gumiabroncs futófelülete kopásjelzővel rendelkezik (kicsi rudak az abroncs hornyai mentén, pontosan 1,6 mm). Ha a futófelület kopásjelzője egyenes arányban áll a futófelülettel, ideje cserélni a gumiabroncsokat.

Ha a gumiabroncsai régebbiek, mint 5 éves, akkor ezeket évente egyszer ellenőrizni kell. Ha a gumiabroncsai 10 évesnél is régebbiek, azokat azonnal cserélni kell. Lehetőleg 10 évnél tovább ne használjuk a gumikat. A gumiabroncsok akkor is romlanak és repednek, ha még mindig vannak futófelületük, és az életkorral fokozódik a kockázat, ezért a legjobb, ha egyszerűen kicseréljük őket.

Ha a legjobb gumiabroncsok 195 55 r15 méretben érdeklik, adja meg keresőnkben a méreteket, és összehasonlíthatja a leggyakrabban használt márkák gumiabroncsait ár és minőség szempontjából is.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 451
továbbiak megtekintése 20
ebből 451
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé