Kiválasztott Szűrők

195 50 R15 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

EU címkézés


eddig:

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Általános 195 50r15 gumiabroncsméretek

A gumiabroncsok, azok a kerek, fekete gumi tárgyak járműveink négy sarkában, amit a legtöbb ember magától értetődőnek vesz. Addig, amíg nincs defekt, vagy pótot nem kell vásárolni, amikor azok már elhasználódtak.

Ekkor kerülünk a gumiabroncsok méretének, pl. r15 195 x 50 kód rejtélyes világába - mindegyik betű és szám világába, amelyek a gumiabroncs oldalfalán fel vannak írva. Ha tudja, hogyan kell kibontani ezt a kódot, az valójában egyáltalán nem annyira titokzatos, és segíthet abban, hogy magabiztosan vásároljon új gumiabroncsokat, mert pontosan megérti, mire van szüksége.

A 195 50 r15 gumi megértése

Legközelebb, amikor tisztítja az autóját, vagy ellenőrzi a gumiabroncsok nyomását (szokta ellenőrizni a nyomást?), nézze meg az gumiabroncs oldalára nyomtatott információkat. Szerepel majd a gyártó neve, például; Pirelli, Falken vagy Sumitomo, és talán egy modellnév is. Valószínűleg lesz egy nyíl, amely megmutatja, hogy a gumiabroncsot melyik irányba kell felszerelni. Lesz egy betűből és számból álló sor is.

Ez a 195x50 r15 vonalához hasonlóan fog kinézni - ez a leggyakoribb abroncsméretek közül az egyik, de ennél bőven van még több is -, amelyet egy szám és egy betű követ, mint például a 91 V. Ha tudja, hogyan kell értelmezni ezeket az információkat, akkor mindent elárul arról, amit tudni akar a gumiabroncsról, és milyet kell keresnie a csere érdekében.

Mégis mit kezdjek 195 50 15 gumi kóddal?

Oké, szóval oldjuk fel ezt a kódot. A szám első része, a 195, megmutatja, milyen szélességű a gumiabroncs. Ezt milliméterben adják meg, tehát egy 195 gumiabroncs 195 mm széles lesz a futófelületen. A perjel után közvetlenül a következő két szám határozza meg az arányt. Ez az arány az oldalfal magasságát írja le, ez alkalommal nem milliméterben, hanem a szélesség százalékában kerül megadásra. Ezért a 195 gumiabroncsunk 50 %-a azt jelenti, hogy oldalsó magassága 97,5 mm. Ha azt hallja, hogy az emberek „alacsony profilú” gumiabroncsokra utalnak, a méretarányról beszélnek, minél kisebb a szám, annál alacsonyabb a gumiabroncs profilja.

Ezután betű jön. Az esetek többségében ez „R” jelzés lesz. Az R azt mondja nekünk, hogy ez egy radiális gumiabroncs. Ez azt jelenti, hogy a gumiabroncsok szilárdságát biztosító zsinórok sugárirányban futnak körül, miközben a gumiabroncshoz képest 90 fokban fékeznek. A modern autók gumiabroncsai radiálisak, mert jobban fognak, haladnak és jobban kezelik az útviszonyokat. Néhány régebbi klasszikus modellnél azonban még mindig keresztezett gumiabroncsokkal találkozhat, ezeket C betűvel kell megjelölni.

A láthatóan kopott gumiabroncsokat leginkább ki kell cserélni. A modern személygépkocsi gumiabroncsok gumiabroncs kopásjelzőkkel vannak ellátva, amelyek egy képzett felhasználó számára azonnali jelzést adhatnak. Alkalmazható emellett a pénzérmés teszt, amely segít megtudni, hogy az abroncsot ki kell-e cserélni a túlzott kopás miatt. 195 50 r15 gumi ár tekintetében ajánlott online gumikeresőnk használata, amivel megtalálhatja a legalkalmasabb 195 50 r15 gumi eladó darabjait, összehasonlíthatja őket és a vásárlást is elvégezheti honlapunkon keresztül.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 419
továbbiak megtekintése 20
ebből 419
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé