Kiválasztott Szűrők

130 70 R17 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Hogyan olvassuk le a 130 70 r17 motorgumi méreteit?

Ez az első lépés a kezdéshez. A valóság az, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy milyen méretű gumiabronccsal vezetnek nap mint nap. Hogyan találja meg a kerékpárok gumiabroncsának méretét? Az utcai gumiabroncsokra három általános méretformátum létezik: metrikus méret (leggyakoribb), alfanumerikus (leginkább Cruiser) és hüvelyk méretű (leginkább Dirt Bike esetén).

Motorról leszállva hajoljuk a masina papucsaihoz, és nézzük meg, mi van ráírva. Ha a motor utángyártott kerekeken fut, a tényleges gumiabroncsméret eltérhet a tulajdonosi kézikönyvben vagy a motorkerékpár specifikációs matricáján felsoroltaktól.

Metrikus gumiabroncs méretek: (A leggyakoribb motorkerékpár-gumiabroncs-formátum)

Motorgumik 130 70 r17: Ez olyan típusú számsor, amelyet keresni kell a gumiabroncs oldalfalán.

Az első szám (130) a gumiabroncs szélessége milliméterben. A második szám (70) a gumi aránya, amely az oldalfal magassága és szélessége ad meg. A magasság a szélesség 70 %-a vagy 126 mm magas. A harmadik szám (17) a felni méret. Ebben az esetben a felni átmérője 17 hüvelyk.

A második és a harmadik szám közötti betű, az R vagy a B jelzi, hogy a gumiabroncs diagonál vagy radiál. Ha nincs jelzés, akkor az abroncs diagonál szerkezetű. Ebből tevődik össze a 130 70 r17 motorkerékpár gumiabroncs méretjelzése.

Radiál vagy diagonál, mit mutat a motorgumi 130 70 r17 kifejezés?

A diagonál gumiabroncsok voltak az eredeti és a legmegfelelőbbek a nehéz teherbírású teherautókhoz, ezért látjuk őket a legnehezebb cirkáló és tura motorkerékpárok alkalmazásában. A diagonál gumiabroncsok zsinórrétegekből készülnek, amelyek le vannak vezetve, váltakozó rétegekben, amelyek olyan anyagokból készülnek, mint a nejlon, a műselyem vagy a poliészter. Ez egy nagyon merev oldalfalat eredményez, amely sok súlyt képes elbírni, de a gumiabroncsok felforrósodnak, és kevésbé fürgék, mint az újabb radiál testvéreik.

Motorkerékpár gumiabroncs méretének táblázatai

A motorkerékpár gumiabroncsának terhelése is megjelenik néhány jelzésben. Pl. a következő szám- és betűsor (77H) a gumiabroncs sebességértéke és terhelési indexe lesz. Ez a kód megegyezik a metrikus vagy az alfanumerikus gumiabroncsok esetében is. Csak azért, mert a „gumiabroncs mérete” megegyezik azzal a mérettel, amelyet a kerék vagy a felni „elfogad”, nem jelenti azt, hogy az abroncs jól illeszkedik a motorkerékpárhoz vagy a vezetési stílushoz. Ezért, ha a 130 70 r17 motorgumi árak érdeklik, ne csak az árát, hanem minden apró információt tekintsen át vásárlás előtt.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 37
továbbiak megtekintése 17
ebből 37
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé