Kiválasztott Szűrők

120 70 R12 Gumik

Szűrés:

Szűrők megnyitása

Index

Ár

Ft
eddig:
Ft

Márka

Minden mutatása

Eladó

Átlagos teszt felülvizsgálat

eddig:

Kód-fejtörő a 120 70 r12 motorgumi esetében

Honnan tudja a gumiabroncs fontos jellemzőit? Például, mi van benne, és mekkora a mérete? Könnyű, bár elsőre nem így tűnik. A törvény szerint ezeket az információkat a gumiabroncs oldalfalán fel kell tűntetni.

Kétféle módon adhatjuk meg a gumiabroncsokkal kapcsolatos információkat: alfanumerikusan és metrikusan.

Gyors történelemtanulás, mielőtt megkezdenénk a dekódolást: A régi időkben csak egy módja volt a gumiabroncsok méretének jelölésére - alfanumerikus. Radiális gumiabroncsok nem léteztek, tehát meglehetősen korlátozott számú méret volt elérhető, ami a bonyolult rendszert megfelelővé tette.

Ahogy az egyre összetettebb gumiabroncs technológia elérhetővé vált, nyilvánvaló volt, hogy egy új rendszert kell alkalmazni, hogy ezt az információt biztosítsák a fogyasztók és az eladók számára, így kidolgozták a metrikus rendszert.

Még mindig van egy régi módszer a gumiabroncsok méretének meghatározására: abroncsok szélességét hüvelykben használják.

Nézzük, példának okáért vegyük a motorgumi 120 70 r12 méretét!

A 120 jelöli a futófelület szélességét milliméterben. Lehet, hogy ez nem azonos az egyes gumiabroncsok tekintetében. Mindegyik gyártó kissé eltér, és a gumiabroncs profiljának görbülete befolyásolhatja a teljes mérést, de a tűréshatárok elég közel állnak ahhoz, hogy az egyik illeszkedjen a másikhoz, mindaddig, amíg Ön ragaszkodik a szett méretéhez.

A 70 az arányt mutatja. A oldalarány az oldalfal magassága és a szélesség százalékában kifejezve. Így ennek a gumiabroncsnak az oldalsó magassága 70 %-os.

A következő elem, amelyet látni fog, a felni méret hüvelykben kifejezve. Ha ez a gumiabroncs radiális, akkor láthatjuk az „R” betűt, amely elválasztja az oldalarányt és a felni méretet. Mivel ebben az esetben ez a helyzet, biztos lehet benne, hogy ez radiál szerkezetű. Ha ez a gumiabroncs torzító övű gumiabroncs (mint például egy torzító rétegű gumiabroncs, amelynek további, merevítő szövetrétegek vannak beleépítve), egy nagybetűs „B” választja el az arány értékét és a felni méretet. Könnyű látni, hogy ezt a gumiabroncsot egy 12 hüvelykes kerékre szerelik fel.

További információk a sebesség besorolásáról és a terhelési tartományról. A terhelési tartományok megadják a gumiabroncs maximális teherbírását, a sebesség besorolása pedig azt a maximális sebességet sorolja fel, amelyen a legnagyobb teher hordozható.

Ezeken kívül még szerepelhetnek más gumiabroncs kódok is, az úgynevezett szolgáltatási leírások. Nem egyetemes az oldalfalakon megadott információk egységessége, ezért pl. a 120 70 12 motorgumi árak mellett a jelzések jelentését is mindig alaposan ajánlott áttanulmányozni.

Kérjük válasszon ki az összehasonlításhoz legfeljebb 4 terméket:

ebből 57
továbbiak megtekintése 20
ebből 57
Ez egy fizetett hirdetés
Felfelé