Hankook és Porsche tovább bővítette eredeti alkatrészekre szóló együttműködésüket

Neu-Isenburg, Németország, 2019. október 07. – Június óta a Hankook prémium abroncsgyártó ultramagas teljesítményű Ventus S1 evo 3 SUV abroncsaival látják el a Porsche Cayenne modelljeit. Az ultramagas teljesítményű abroncsok a stuttgarti székhelyű sportautógyártó legújabb SUV-modelljéhez készültek, így minden szinten megfelelnek az autótípussal kapcsolatos elvárásoknak.

„A Porsche járművei egyszerre testesítik meg a sportos lendület és a jó kihasználhatóság koncepcióját. Ez azonban komoly kihívás elé állította az abroncsok tervezőit” – nyilatkozta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke. „Nagy örömmel tölt el minket, hogy eredeti gyári felszerelésnek választották az abroncsunkat, mert ez bizonyítja termékünk teljesítményét.”

Az ultramagas teljesítményű abroncs a DTM-ben is bevált technológián alapszik, amely pontos úttartást és sportos kormányozhatóságot biztosít. A 285/40 ZR 21 109Y XL méretű elülső és a 315/35 ZR 21 111Y XL méretű hátsó abroncsok kifejezetten a sportos szabadidőautókhoz tervezték, és kiemelkedő kormányozhatóságot tesznek lehetővé.

„A Porsche Cayenne abroncsának tervezésekor össze kellett hangolnunk a jármű tömegét, valamint a sportos vezethetőséghez, az alacsony gördülési ellenálláshoz és a magas terhelhetőséghez szükséges jellemzőket, ez pedig nagy kihívást jelentett” – magyarázza Klaus Krause, a Hankook Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának vezetője. „Az új Ventus S1 evo 3 SUV azonban megfelel ezeknek az elvárásoknak nedves és száraz körülmények között is.”

A sportos vezethetőség mellett az új Hankook abroncsain számos olyan újdonság is található, amelyek még kiemelkedőbb környezeti tulajdonságokat (gördülési ellenállás és tartósság) nyújtanak. A Ventus S1 evo 3 SUV abroncsaihoz innovatív, új generációs anyagokat használtak, mint például a futófelület anyagában található magas teljesítményű, természetes gyanta. Ennek köszönhetően nemcsak a legnagyobb teljesítmény, hanem különböző hőmérsékleti körülmények között is fokozott tapadás tapasztalható, így az abroncs széles körben alkalmazható. Az oldalfalak megszilárdításához egy speciális nylon anyagot használtak peremmag-kitöltőként, így a vezetési stabilitás még nagy terhelés mellett is kimagasló. Az acél peremmaghuzalt borító CapPly hibrid aramid anyag, valamint a kétrétegű műselyem szövetváz pedig a nagy ellenállást és tartósságot szavatolja.

Forrás - Hankooktire-Mediacenter.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Válasz neki: {{replyComment.author}}
Minden mező kitöltendő
A megjegyzés sikeresen elküldve

Felfelé