Az Audi Q8 modelljei is a Hankook több méretben elérhető abroncsain gördülnek ki a gyárból

Neu-Isenburg, Németország, 2019. szeptember 18. – A prémium abroncsgyártó Hankook látja el abroncsokkal a gyárból kigördülő új Audi Q8 modelleket. Az ingolstadti székhelyű autógyártó Q-családját progresszív dizájn és úttörő technológiai megoldások jellemzik. Az Audi Q8 nyolcszögletű „single frame” hűtőrácsa a sikeres Audi Ur-Quattro modelljén alapszik. Az új SUV-kupé belső tere tágas, luxusszínvonalú és széles körű hálózati kapcsolatokkal rendelkezik. A high-tech navigációs rendszer, a hangvezérlés, a 20-22 colos Hankook abroncsokkal ellátott agilis karosszéria teszi dinamikussá az Audi Q8 sorozat járműveit, amelyet kifejezetten mindennapi használatra terveztek.

Három Hankook abroncstípus kerül a négyajtós SUV-kupékra: az ultramagas teljesítményt biztosító Ventus S1 evo 3 SUV nyári, valamint a Winter i*cept evo 2 SUV téli abroncsai 285/45 R21 113 Y XL és V XL futófelülettel; valamint a Dynapro HP 2 Plus 275/50 R20 113H X, 285/45 R21 113H XL és 285/40 R22 110H XL méretű abroncsai. Ez a lista a későbbiekben még bővülni fog.

„Nagy örömmel tölt el minket, hogy az új Audi modellhez ismét a mi termékünket választották” – mondta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke. „Az Audi hosszútávú partnereként büszkék vagyunk arra, hogy a Hankookot választották ki a Q-sorozat legújabb modelljének hivatalos abroncsbeszállítójaként. Külön büszkeségre ad okot az a tény is, hogy abroncsaink széles választéka kerül a Q8-család modelljeire világszerte.

A Hankook abroncsai tökéletes megoldást kínálnak az agilis kormányozhatóság és dinamikus vezetés kedvelőinek: „A fejlesztés egyik központi kérdése természetesen az abroncs kialakítása volt. A nagyobb SUV-k esetében nagyobb járműsúllyal is kell számolni, az ebből eredő nagyobb terhelési index pedig nem mehet a sebesség kárára, így az abroncs tervezése kulcsfontosságú lépésnek számított. Ezen felül különösen nagy figyelmet szenteltünk a kérdéses járművek jellemzőire mind nedves, mind száraz körülmények között” – magyarázza Klaus Krause, a Hankook Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának vezetője.

A Ventus S1 evo 3 tervezésekor peremmag-kitöltőt használtak, egy speciális nylon anyagot, ami szilárdabbá teszi az oldalfalakat.

A kétrétegű szövetváz és az aramid kompozit szövet – a korábban használt anyagokkal szemben – akár 60%-kal is csökkentheti az abroncs gördülőkerületének eldeformálódását magas és nagyon magas sebesség (több mint 300 km/h) mellett. Ez növeli a vezetési stabilitást és az abroncsok élettartamát is, hiszen kevesebb hő termelődik, így az abroncsok tapadása megbízhatóan magas marad minden hőmérsékleti körülmények között. A száraz és nedves körülmények között egyaránt sportosan dinamikus teljesítményt pedig a futófelülethez használt, nagy teljesítményű, természetes gyantákat tartalmazó keverék biztosítja.

Forrás - Hankooktire-Mediacenter.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Válasz neki: {{replyComment.author}}
Minden mező kitöltendő
A megjegyzés sikeresen elküldve

Felfelé