A Hankook most felszerel egy másik sportos modellt - az Audi SQ8 TDI-t

Neu-Isenburg, Németország, 2019. december 11 – A prémium abroncsgyártó Hankook látja el abroncsokkal a gyárból kigördülő új Audi SQ8 TDI modelleket. Az ingolstadti székhelyű autógyártó Q-családját progresszív dizájn és úttörő technológiai megoldások jellemzik. Az Audi SQ8 TDI a Q8-as család legsportosabb tagja: a 435 lőerős motorral, az állandó Quattro négykerék-meghajtásos rendszerrel és a maximum 900 Nm-es forgatónyomatékkal a kocsi akár 4,8 másodperc alatt 100 km/h sebességre gyorsul. A kupékra, sportautókra és SUV-kra jellemző elemek, valamint a Q8 védjegyévé vált nyolcszögletű single frame hűtőrács mellett a vezetési élményt a Hankook eredeti alkatrészként szállított 21 vagy 22 colos abroncsai biztosítják. Két Hankook abroncstípus kerül a négyajtós SUV-kra: az ultramagas teljesítményt biztosító Ventus S1 evo 3 SUV nyári, valamint a Winter i*cept evo 2 SUV téli abroncsai 285/45 R21 113 Y XL és V XL futófelülettel. A későbbiekben egy 22 colos nyári abroncs (a Hankook Ventus S1 evo 3 SUV 285/40 R22) is választható lesz a járműhöz.

„Nagyon örülünk, hogy az Audi SQ8 TDI modellje is Hankook abroncsokon gurul majd le a gyártósorról” – mondta Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe elnöke. „Hosszú múltra visszanyúló együttműködésünk során több sportos Audi modellt is elláttunk abroncsokkal. Büszkén jelentjük be, hogy az Audi Q8 mellett az Audi SQ8 TDI modelljét is ultramagas teljesítményű abroncsainkkal szerelik fel.”

„A fejlesztés alapvető kérdése természetesen az abroncs kialakítása volt. Az Audi Q8-hoz hasonlóan az Audi SQ8 TDI is egy nagy méretű SUV, így a jármű súlya nagyobb, az ebből eredő nagyobb terhelési index azonban nem mehet a sebesség kárára. Az abroncs szerkezetének tartóssága szintén kulcsfontosságú tényezőnek számított. Ezen felül különösen nagy figyelmet szenteltünk a kérdéses jármű jellemzőire mind nedves, mind száraz körülmények között” – magyarázza Klaus Krause, a Hankook Európai Kutatási és Fejlesztési Központjának vezetője.

Továbbá a Ventus S1 evo 3 tervezésekor peremmag-kitöltőt használtak, egy speciális nylon anyagot, ami elősegíti az oldalfalak szilárdságát. A kétrétegű szövetváz és az aramid kompozit szövet – a korábban használt anyagokkal szemben – akár 60%-kal is csökkentheti az abroncs gördülőkerületének eldeformálódását magas és nagyon magas sebesség (több mint 300 km/h) mellett. Ez növeli a vezetési stabilitást és az abroncsok élettartamát is, hiszen kevesebb hő termelődik, így az abroncsok tapadása megbízhatóan magas marad minden hőmérsékleti körülmények között. A száraz és nedves körülmények között egyaránt sportosan dinamikus teljesítményt pedig a futófelülethez használt, nagy teljesítményű, természetes gyantákat tartalmazó keverék biztosítja.

Forrás - Hankooktire-Mediacenter.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Válasz neki: {{replyComment.author}}
Minden mező kitöltendő
A megjegyzés sikeresen elküldve

Felfelé